UBIJENA LIDIJA IMALA JE 1 MUKU, NA SUĐENJU PRE 2 GODINE OTVORILA DUŠU: "Uvek sam se plašila..."
Lidija Miljković i Zlatan koji je napravio dvorstuko ubistvo pa oduzeo i sebi život, Foto: Facebook/zlatan.vasiljevic

JEZIVO

UBIJENA LIDIJA IMALA JE 1 MUKU, NA SUĐENJU PRE 2 GODINE OTVORILA DUŠU: "Uvek sam se plašila..."

Vasiljević je tokom godina promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila, Alesandra Neri, rekla je da se čula sa njim samo dan pre nego što je njen klijent ubio bivšu suprugu Lidiju

Objavljeno:

Lidija Miljković (42) poreklom iz Srbije ubijena je juče u Vićenci. NJu je na ulici upucao bivši partner Zlatan Vasiljević (42), koji je posle toga usmrtio svoju sadašnju devojku pa izvršio samoubistvo.

Rečenica koju je Lidija Miljković, Srpkinja koju je u sredu ubio bivši suprug u Vićenci, izgovorila pre dve godine tokom suđenja Zlatanu Vasiljeviću, danas posebno izazivaju jezu.

- Uvek sam se plašila, ako uradim ili kažem nešto sa čim se on ne slaže, šta će se desiti. Uvek sam se plašila ako me Zlatan ubije, šta će biti sa mojom decom.

Vasiljeviću (koji je takođe bio oslobođen u istom postupku po optužbi za seksualno nasilje) kazna je potom po žalbi smanjena na godinu i po zatvora. Drugostepenom presudom su takođe ukinute mere predostrožnosti koje su do tog trenutka bile na snazi. Nakon toga odobren mu je kućni pritvor.

Vasiljević je tokom godina promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila, Alesandra Neri, rekla je da se čula sa njim samo dan pre nego što je njen klijent ubio bivšu suprugu Lidiju, sadašnju devojku pa sebe.

1 / 4 Foto: Facebook/zlatan.vasiljevic

- Šokirana sam! Nikad nisam pomislila da tako nešto može da se desi. U utorak sam razgovarala sa Vasiljevićem. Pitala sam ga da li je dobio dokumente postupka koji je još u toku- navela je Neri.

Državljaninu bosanskog porijekla, sa prebivalištem u Altavilli, zapravo je čekalo još jedno suđenje na kojem je ponovo pozvan da se brani sa slobode od optužbi za maltretiranje u porodici za epizode ​​koje su se dogodile između 2012. i 2018. godine.

Zlatan Vasiljević (42) već nekoliko godina boravio je u Italijigde se oženio Lidijom sa kojom je imao dvoje dece. Pre nego što je ostao bez posla, ovaj 42-godišnjak je bio tegljač, čime je obezbedio porodici dobar život. Kako bi zadržao standard i porodici nastavio da obezbeđuje dobar život, Zlatan je počeo sve više da se zadužuje. Počele su svađe sa Lidijom, on je navodno postajao sve nasilniji, što je dovelo do suđenja i razvoda.

- Jedno vreme Vasiljević je bio opsednut bivšom ženom i nadao se da će da se pomire. Poslednjih meseci počeo je da izlazi sa drugom devojkom, sa kojom je takođe raskinuo, koliko znam. Međutim, rekao je da više ništa ne želi da zna o bivšoj ženi, da ga ne zanima više. Rekao je da je imao druge planove- rekla je Neri, Vasiljevićev advokat.

Ona navodi da nije znala odakle Vasiljeviću oružje.

- Šokirana sam. Nisam mogla da verujem da se radi o mom klijentu kad sam čula vest.

Ona navodi da se šokirala i kad je čula ime druge žrtve, Gabrijele Serano, koja je takođe ona je izašla iz braka koji je takođe bio nasilan.

Ali neverica, za advokata Nerija, postaje zbunjena kada čuje ime druge žrtve svog bivšeg klijenta, Gabrijele Serano, koja je takođe izašla iz nasilnog braka.

Bonus video:

00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.