DŽAVID JE SPASIO MALOLETNU DEVOJKU (16) NAKON SKOKA U NIŠAVU: "Ne bih sebi oprostio..."
Džavid, Foto: Kurir / M.S.

ISPOVEST!

DŽAVID JE SPASIO MALOLETNU DEVOJKU (16) NAKON SKOKA U NIŠAVU: "Ne bih sebi oprostio..."

U međuvremenu su pristigli i vatrogasci, koji su devojčicu na nosilima predali lekarima Hitne pomoći

Objavljeno:

Maloletna Nišlijka A. S. (16) zadobila je prelom lumbalnog dela kičme kada je u četvrtak skočila u Nišavu. Kako se saznaje, ona je zbrinuta na Klinici za neurohirurgiju i nije životno ugrožena, ali, prema rečima lekara, ima ozbiljne povrede koje moraju da se operativno zbrinu. Devojka je imala sreće što joj je u pomoć pritekao Nišlija Džavid Sulejmanović, koji je spasao gotovo sigurnog davljenja u hladnoj Nišavi.

Šta je mladu devojku nateralo da skoči u Nišavu sa Keja Mike Paligorića, još se ne zna pouzdano. Ona je bila u društvu troje tinejdžera, a navodno su je ljubavni nesporazumi naterali na koban čin.

- Kada sam video devojčicu u reci, nisam razmišljao ni tren iako sam srčani bolesnik i moglo je i po mene da bude kobno. Devojčica je vrištala od bolova, jer se povredila prilikom skoka i sama ne bi mogla da izađe iz reke. Osećala se i na alkohol. Uspeo sam da je izvučem do ostrva, a onda mi je pomogao i zet - priseća se Džavid dramatičnih trenutaka u kojima se borio da spase jedan mladi život.

1 / 2 Foto: Foto: Youtube/Plus Online

U međuvremenu su pristigli i vatrogasci, koji su devojčicu na nosilima predali lekarima Hitne pomoći. Kaže da i sam ima decu i unučiće i da ne bi mogao sebi da oprosti da ništa nije preduzeo.

- Nije mi prvi put da spasavam one koji skaču u Nišavu. Sigurno sam izvukao njih šestoro-sedmoro - veli DŽavid.

Lidija Stanković, pomoćnik direktora niškog Centra za socijalni rad, kaže da je A. S. zbrinuta u hraniteljskoj porodici u Vlasotincu i da su oni prijavili njen nestanak policiji, jer nije posle škole došla kući.

- Ovakvo neodgovorno ponašanje je karakteristično za adolescente. Informisali smo se u niškom Univerzitetskom kliničkom centru o njenom zdravstvenom stanju, rečeno nam je da je stabilno, ali ćemo, u svakom slučaju, obaviti razgovor sa lekarima o njoj - kaže Stankovićeva.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.