UZROK SMRTI NIJE MOGUĆE JOŠ UTVRDITI! Ovo je procedura u slučaju pronađenog tela na Adi Huji
Matej Periš, Foto: Printscreen, Filip Plavčić

agonija

UZROK SMRTI NIJE MOGUĆE JOŠ UTVRDITI! Ovo je procedura u slučaju pronađenog tela na Adi Huji

DNK uzet na mestu pronalaska tela biće upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša

Objavljeno: 16:41h

Telo mladića, koje po svemu odgovara opisu Splićanina Mateja Periša kom se trag izgubio u noći između 30 i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, izvučeno je juče ujutru iz Dunava kod Ade Huje.

DNK uzet na mestu pronalaska tela biće upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša.

Ispred Instituta za sudsku medicinu izašla je glavna sekretarica i rekla da upravnik neće pričati sa novinarima, niti izdavati ikakve informacije u vezi slučaja sa pronađenim telom na Adi Huji.

1 / 7 Foto: Emilija Jovanović

Ona je, ipak, odgovorila na jedno pitanje našeg novinara o tome koliko se mogu čekati DNK analize, koje bi potvrdile eventualno da li je jučerašnje pronađeno telo sa Ade Huje Matej Periš.

– Analize se mogu čekati i do nedelju dana, a uzrok smrti može da se čeka i do šest meseci – rekli su.

Podsetimo, na desnoj obali Dunava preko puta restorana Imperijum mornari su primetili telo i pozvali rečnu policiju, a sumnja se da je u pitanju nestali Matej Periš (28).

Telo u fazi raspadanja nađeno na Adi Huji, a pronađeni muškarac je na sebi imao farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš, a u džepu pronađenog pronađen je mobilni telefon i sat na ruci.

Inače, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Pronđen telefon Mateja Periša
Pronđen telefon Mateja Perišafoto: Printscreen

Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba.

- Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gde je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gde je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je posle tog taksi snimanja jasno da je hteo negde da ide, u to sam uveren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

- Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, hteo je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je hteo negde da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi - rekao je Matejev otac i dodao da je uveren da Matej nije namerno skočio u vodu.

Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema video-zapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati. Poslednji signal beznih stanica njegovog telefona uhvaćen je u reci Savi u 02.05 sati tačno ispred kluba odakle je istrčao.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.