UHAPŠEN GORAN PINK PANTER: Dolijao dok je pred PUBLIKOM IGRAO FUDBAL!
Foto: Printscreen/Youtube/iVideo

dolijao

UHAPŠEN GORAN PINK PANTER: Dolijao dok je pred PUBLIKOM IGRAO FUDBAL!

Zadužen da pronađe kupca umetninama na crnom tržištu, prema presudi, bio je upravo Goran Radojević

Objavljeno: 18:46h

Pripadnik bande "Pink panteri" Goran Radojević (47) uhapšen je krajem aprila u Beogradu, piše "Vreme".

Radojević je osuđen za preprodavanje ukradene Sezanove slike „Dečak u crvenom prsluku“. Godinama se nalazio na Interpolovoj poternici. Uhapšen je, čini se, slučajno dok je pred publikom igrao fudbal.

Tek nekoliko desetina navijača pratilo je fudbalsku utakmicu 18. kola Četvrte A lige veterana između FK Kaluđerica i FK Brodarac sa Novog Beograda. Jureći ka golovima, igrači oba tima nisu ni slutili da jedan od njih pripada prvoj ligi, ali ne fudbalera, već svetskih lopova.

U crveno-crnom dresu Kaluđerice igrao je i Goran Radojević, alijas Crni (47). Svojevremeno se "proslavio“ kao član bande "Pink Panteri“ koja je 2008. godine iz muzeja u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku“. Bila je to godinama svetska vest. Tek aprila 2012. godine četvorica članova bande uhapšena su u Beogradu dok su pokušavali da sliku vrednu 100 miliona preprodaju za tri i po miliona evra. Zadužen da pronađe kupca umetninama na crnom tržištu, prema presudi, bio je upravo Goran Radojević. Zbog toga je 2015. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Na svom terenu fudbaleri Kaluđerice imali su brojnije navijače, među njima, na tribinama, bila su i dvojica patrolnih policajaca iz stanice Zvezdara. Jedan od igrača u crvenom-crnom dresu, koji se isticao silovitim jurišima na protivnički gol gostiju, zapao im je za oko. Publika je navijala: "Crni, Crni"! Tokom poluvremena ušli su na teren i legitimisali igrača veterana Crnog. Ispostavilo se da je reč o "Pink panteru“ Goranu Radojeviću, za kojim sve svetske policije tragaju već tri godine.

Prema rečima očevidaca za nedeljnik "Vreme“, begunac se nije opirao hapšenju, ali je pitao policajce da li može da završi utakmicu protiv FK Brodarca. Svedoci tvrde da mu je policajac odbrusio: "Umetniče, odigrao si svoje". Od tog momenta FK Kaluđerica morao je da nastavi utakmicu sa igračem manje.

Usledili su povici publike i domaćih igrača: "Policijo, ako izgubimo, krivi ste vi!“

Nisu izgubili, meč veterana završen je nerešeno sa 1:1, a Goran Radojević je otišao u zatvor na četvorogodišnju robiju.

(Espreso / Vreme)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.