ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA VIDIKOVCU: Žena prelazila PEŠAČKI, automobil PROLETEO PORED NJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/instagram/vas_saobracajac

SVA SREĆA

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA VIDIKOVCU: Žena prelazila PEŠAČKI, automobil PROLETEO PORED NJE (VIDEO)

Scena je izazvala i borjne komentare na mrežama

Objavljeno:

Jedna u nizu saobraćajnih nesreća u kojima su žrtve pešaci, za dlaku je izbegnuta na pešačkom prelazu u Ulici Kneza Višeslava, u Skojevskom naselju.

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagramu, žena je krenula na pešačkom da prelazi ulicu, kada je pored nje proleteo auzomobil i umalo je pokosio.

Vozač je išao iz smera Vidikovca, zaobilazeći kolonu automobila na punoj liniji. Sekunde su delile ove učesnike saobraćaja od tragedije.

Usled šoka, što je "za dlaku" izbgela možda i smrtonosne povrede, žena se vratila nazad na trotoar.

Scena je izazvala i borjne komentare na mrežama. Bilo je onih koji su osuđivali ženu što je krenula da prelazi ulicu sa telefonom u ruci, ali je većinom postojao stav da je vozač najviše kriv u ovoj situaciji.

"Desno gleda, ali levo ne gleda, jer se prvi auto u koloni zaustavio, i svako normalan ne očekuje budalu sa te strane... I ona ima krivicu jer je zabranjena upotreba mobilnog na pešackom prelazu", glasio je jedan od komentara.

Da je reč o jednoj veoma opasnoj prestoničkoj saobraćajnici, potvrdila je za Telegraf.rs jedna od stanovnica ovog beogradskog naselja.

- Pešački prelaz kod crkve u Ulici Kneza Višeslava veoma je problematičan, iako se čak nalazi i na ležećem policajcu, te bi bilo logično da automobili na toj deonici moraju da uspore. Ipak, to nije slučaj. Više puta se dogodilo da me, i pored sveg opreza, zmalo udari automobil, a bila sam svedok i kada se to dešavalo drugima - rekla je i dodala:

- Glavni problem je što, kada se u poslepodnevnim satima na tom delu puta stvore kolone, neki vozači nemaju strpljenja. Dakle, čak i ako dobro pazite, ako vam u obe trake vozači stanu da vas propuste, može da se desi da izleti neko kome je na pamet palo da obilazi kolonu. Retke su situacije u kojima možete da ih primetite, što zbog kolone, što zbog krivine. Pri prelasku tog konkretnog pešačkog prelaza nikad nije dovoljno opreznosti - navodi sagovornica.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.