PRIJAVLJEN NESTANAK ČETVORO DECE U NIŠU! Nastala čitava drama, sreća pa se završilo OVAKO
Policija, Foto: Nenad Kostić

SREĆAN KRAJ

PRIJAVLJEN NESTANAK ČETVORO DECE U NIŠU! Nastala čitava drama, sreća pa se završilo OVAKO

Obaveštene su sve patrole niške policije da obrate pažnju na tri dečaka stara 10, šest i četiri godine i jednu devojčicu staru 11 godina

Objavljeno:

Prijava nestanka četvoro dece uzrasta od četiri do 11 godina u Nišu, podigla je juče na noge nišku policiju ali se nakon nekoliko časova, sve završilo u najboljem redu kada su se mališani sami vratili kući, saznaje "Blic".

Majka dece koja živi nedaleko od nekadašnje Mašinske industrije u Nišu, prijavila je policiji juče oko 13.30 časova da se njeno četvoro dece koja imaju 11, 10, šest i četiri godine nisu vratili kući, nakon što su se igrali u parku na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, koji je od njihove kuće udaljen oko kilometer i po.

- Obaveštene su sve patrole niške policije da obrate pažnju na tri dečaka stara 10, šest i četiri godine i jednu devojčicu staru 11 godina ukoliko ih uoče same na ulici. Alarmirani su i niški taksisiti da odmah pozovu policiju ako negde uoče četvoro dece čiji je nestanak prijavljen. Drama je ipak okončana srećno oko 22.30 časova kada se majka dece javila i potvrdila da su mališani sami došli kući, da su svi živi i zdravi i da su u dobrom stanju - kaže naš izvor.

Dečji nestašluk u ovom slučaju okončao se bez posledica i posle svega nekoliko časova ali je u sećanju Nišlija još sveža trodnevna drama koja se odigrala u avgustu prošle godine kada su nestali devetogodišnja devojčica i petogodišnji dečak. Brat i sestra su sa majkom Snežanom Đ. došli iz Srbobrana u Niš, gde se ona za krartko vreme udala i razvela nakon čega su stanovali u jednoj kući u Ulici Ćirila i Metodija. Odatle su svakog dana odlazili u park Čair ili do šetališta u Obrenovićevoj ulici, da bi se uveče vraćali kući. Međutim, nakon što se 2. avgusta 2021. uveče nisu vratili kući, njihova majka je podnela prijavu nestanka. Trodnevna potraga niške i beogradske policije okončana je 4. avgusta u večernjim časovima, kada su deca pronađena kod rođaka na Novom Beogradu, gde su sami doputovali autobusom! Deca su bila nepovređena.

Uspešnim radom operativaca odeljenja za portage odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš i pripadnika Policijske uprave Beograd, srećno je 28. juna 2020.godine u večernjim okončana i potraga za trrinaestogodišnjom devojčicom iz niškog naselja 9. maj koja je nestala prethodnog dana. Ona je pronađena u Beogradu nepovređena, čime je okončana višečasovna dramatična potraga za detetom. Kako je "Blic" pisao, nestanak devojčice bio je prijavljen 27. juna 2020. godine oko sedam časova ujutru, kada je iz naselja 9.maj krenula do gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu a od stvari je, po rečima rodbine, kod sebe imala samo đačku knjižicu.

Vest o nestanku objavljena je na društvenim mrežama a zvanično saopštenje o potrazi izdala je i niška policija. Ispostavilo se da se u ovom slučaju nije radilo o “standardnom” nestašluku niti o bežanju od kuće, već je devojčica bez roditeljskog znanja došla u Beograd kako bi polagala prijemni za Matematičku gimnaziju koju pohađaju nadareni učenici.

Dvogodišnjak nestao u šumi, pronašao ga vinogradar

Pre nešto više od mesec dana, prijavljen je i nestanak dvogodišnjaka iz Malošišta koji se izgubio u šumi u koju je otišao sa dedom i rođakom. Istog dana, nedugo nakon nestanka, dete je oko 17 časova jedan vinogradar čuviši dozivanje koje je ličilo na mjaukanje mačeta.

Zbog "Malčanskog berberina", svaki nestanak dece zvuči strašno

Zbog slučaja otmice dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša 20.decembra 2019.godine, Nišlijama se podigne kosa na glavi nakon svake vesti o prijavi nestanka dece. Devojčicu je tada na putu do škole oteo osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, koji je zbog svoje izopačene manije da šiša i zlistavlja svoje žrtve prozvan „Malčanski berberin“. Posle najveće do sada zabeležene potere u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, vojnika i građana, uz upotrebu helikoptera, dronova i pasa tragača, devojčicu je iz kandži manijaka iščupala policija posle 10 dana zatočeništva i zlostavljanja a on je uhapšen 5.januara 2020.godine. Nakon toga je pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora koju trenutno izdržava, što je prva takva presuda nakon izmene zakona.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.