MUK U SUDNICI, BELIVUK I MILJKOVIĆ NE PROGOVARAJU BEZ LAZAREVIĆA: Jedna stvar na suđenju bila potpuno DRUGAČIJA
Advokat Lazarević, Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Dado Đilas

suđenje decenije

MUK U SUDNICI, BELIVUK I MILJKOVIĆ NE PROGOVARAJU BEZ LAZAREVIĆA: Jedna stvar na suđenju bila potpuno DRUGAČIJA

U samoj zgradi Specijalnog suda, kao i ispred nje, bila je napeta atmosfera

Objavljeno:

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovim vojnicima juče je ponovo odloženo. Ovaj put razlog je bio to što optuženi članovi ove grupe Vlado Draganić (47) i Vladimir Grek (38) nisu imali branioce.

Njih je ranije branio uhapšeni član grupe Darka Šarića, advokat Dejan Lazarević, kao i njegova sestra Olivera Đorđević i advokat Marko Janković. I dok je izostanak Lazarevića bio više nego očigledan, Janković je izostao jer je sudu javio da ima zdravstvenih problema, dok se, prema nezvaničnim informacijama, Olivera Đorđević povukla iz procesa po želji uhapšenog brata.

Lazarevićevu ulogu u odbrani Belivuka i Miljkovića od juče je i zvanično preuzeo Nikola Ristović. Uz dvojicu organizatora klana optuženog za pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmicu i silovanje, on će zastupati još osmoricu Veljinih i Maretovih najbližih i najodanijih vojnika. On je juče zatražio dodatno vreme da pripremi odbranu posle hapšenja Lazarevića i to je odobreno.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

– Vrlo sam iznenađena koliko brzo se sve odigralo. Mislim da su svi bili u šoku, nisu stigli ništa da progovore. Kolega Ristović brani sam osam ili devet okrivljenih. Postupak je neozbiljan jer nema nijednog advokata da za mesec dana pripremi ovako obiman problem. Za ovaj ozbiljan predmet treba mnogo iskusan advokat. Nije važno koliko ima godina, nego da je vispren u svom poslu. U ovom predmetu teško je naći zamenu kolegi Lazareviću. Po meni, kolega Ristović teško može sam da isprati ovaj predmet. Hapšenje Lazarevića je blokiralo pripremno ročište – izjavila je Miljana Perendija, koja zastupa okrivljenog Filipa Ivanovskog.

A u samoj zgradi Specijalnog suda, kao i ispred nje, bila je napeta atmosfera.

Veljko Belivuk, sudjenje
foto: Zorana Jevtić

Prema rečima izvora, optuženi su tokom dela sudske sednice bili pod nikad budnijim okom obezbeđenja. U samom boksu u kojem su sedeli optuženi bilo je desetak stražara, kao i ispred samog boksa.

– Ni Belivuk ni Miljković nisu ni zucnuli. Nisu se ni javljali za reč. Deluju haotično jer im je uhapšen glavni advokat. U boksu u kojem su sedeli optuženi vladala je tišina, a muk je bio i u celoj sudnici. Belivuk i Miljković ovog puta nisu bili u crnoj ili beloj majici kao na prethodnom suđenju – kaže izvor.

Suđenje se nastavlja 24. maja.

Bonus video:

00:07

Završeno suđenje Dijani Hrkalović

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.