OVAJ ČOVEK JE KNELETA DOVEO NA SEVERNU TRIBINU: “Ispunio je zadatak, nabavio ŠTANGLE”, imao samo 1 CILJ
Aleksandar Knežević Knele, Foto: Privatna arhiva/ Slike iz knjige Vidimo se u čitulji

ŠOK

OVAJ ČOVEK JE KNELETA DOVEO NA SEVERNU TRIBINU: “Ispunio je zadatak, nabavio ŠTANGLE”, imao samo 1 CILJ

"Knele je bio željan da napravi ime. Da svi kažu da je Knele najhrabriji, najluđi", rekao je Tima

Objavljeno:

Zoran Timić Tima (58), legenda Zvezdinog kopa na severu i osnivač “Ultrasa” otkrio je u autobiografskoj knjizi “Mogu li i ja s vama da razbijam voz” kako je Aleksandar Knežević Knele postao deo navijačke scene.

"Kneleta je na sever doveo Radule, klinac iz mog kraja i odličan huligan. Radule je u početku išao s nama, a kasnije s drugima. Sjajan momak, srčan, hrabar i uvek spreman za akciju i tuču, ali nezgodan kada popije. Pred neki košarkaški derbi dovede mi Radule nekog klinca (Tima je rođen 1964, a Knele 1970, prim. aut.) i kaže: “Ej, ovo je moj drugar Knele, dobar je klinac i hoće da ide s nama na derbi i da se bije sa grobarima.” Bio je malo uplašen, upijao je svaku reč koju bismo rekli Radule i ja. Ispunio je zadatak i nabavio štangle koje smo nosili na taj derbi i odlično se pokazao", navodi Timić i dodaje:

1 / 5 Foto: prinstcreen

"Posle nekoliko dana zvao me je i rekao da je imao problema s nekima na Medaku. Otišli smo da vidimo šta je u pitanju, ali nismo našli te likove. Posle je Knele svima govorio da je on ultras i da su njegovi ultrasi išli da se biju za njega. Išao je na još nekoliko derbija s nama i pričao da ultrasi idu s maramama i naoružani štanglama i biju grobare. Družio se posle i na severu prvenstveno sa svojima iz Jerkovića, uključujući i grobara Žapca (ubijen nekoliko godina kasnije u Vojvode Stepe)", napisao je on.

IMAO JE RESPEKT, NIJE NAS DIRAO

"Kada se odvojio od nas, Kneletovo prvo gostovanje s ekipom iz Jerkovića bilo je u Nišu. Bila je to 1987. Bilo mu je mnogo stalo do probijanja i sticanja imena, tako da nije birao sredstva za to. Nas nije dirao jer je imao respekt prema nama, a i zahvalnost jer smo ga prihvatili kad je bio klinac i išli da se bijemo za njega ako treba", napisao je Timić.

Zoran Timić Tima
Zoran Timić Timafoto: Printscreen Youtube

O Kneletu je Tima govorio i nedavno:

"Knele je bio željan da napravi ime. Da svi kažu da je Knele najhrabriji, najluđi. Sve one kajle, novac, automobili kod njega su bili sekundarni. Glavno mu je bilo da postane ime", rekao jw.

Bonus video:

00:15

Odvode Belivukove ljude iz specijalnog suda

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.