OPSADNO STANJE U USTANIČKOJ: Kolone marica dovoze pritvorenike, Belivuk i Miljković u zgradi Specijalnog suda!
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: MUP Srbije, Ana Paunković

suđenje decenije

OPSADNO STANJE U USTANIČKOJ: Kolone marica dovoze pritvorenike, Belivuk i Miljković u zgradi Specijalnog suda!

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres i suđenje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane

Objavljeno: 10:02h

Optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković kao i ostali članovi kriminalne grupe pristigli su u Specijalni sud na pripremno ročište. Oni su uz velike mere obezbeđenja rano jutros prebačeni iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Ustanička ulica u ovom trenutku opkoljena je pripadanicima Žandarmerije sa dugim cevima.

U pet marica u pratnji Žandarmerije dovezeni su pritvorenici koji su u Centralnom zatvoru, dok Belivuk i Miljković borave u zgradi u Ustaničkoj.

Rukometaš se brani sa slobode

U pratnji advokata stigao je i rukometaš Vojislav Đorđević, optuženi koji se brani sa slobode.

U sud je stigao i poznati advokat Nemanja Govedarica, koji brani Dejana Tešića.

Stigao je i poznati advokat Goran Petronijević, koji zastupa svedoka saradnika Bojana Hrvatina.

U zgradu Specijalnog suda stigla je i Slađana Sekulić, inače jedina žena obuhvaćena optužnicom protiv klana Veljka Belivuka.

Slađana Sekulović
Slađana Sekulovićfoto: Zorana Jevtić

Stigao je i Vladimir Đukanović koji je, podsetimo, novi branilac Dijane Hrkalović.

Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanovićfoto: Zorana Jevtić

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres i suđenje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Okrivlljeni saradnik Hrvatin, koji je ranije osuđivan za ubistvo navijača 2005 godine, detaljno je ispričao tužilaštvu kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. O ubistvima je tužilaštvu ispričao sve i Spasojević.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević, koji nemaju status saradnika okrivljenih ispričali su na koji je način grupa preprodavala drogu.

Slađana Sekulić i Nikola Stefanović su u kućnom pritvoru i oni će sutra jedini doći bez pratnje sudske straže.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine delovala pod okriljem Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gde, kada i na koji način neko treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet...

Naloge su prenosili mahom putem aplikacije Skaj.

Tužilaštvo za organizovani kriminal početkom aprila podiglo je novu optužnicu, drugu po redu, protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika njihove grupe.

Bonus video:

00:16

Marice stižu u Specijalni sud na suđenje Belivukovom klanu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.