OSTAVIO TRAG! Ovo je poslednji sačuvani POTPIS čuvenog Kneleta na Voždovcu! (FOTO)
Foto: Facebook / Aleksandar Knezevic Knele

BILO NEKADa

OSTAVIO TRAG! Ovo je poslednji sačuvani POTPIS čuvenog Kneleta na Voždovcu! (FOTO)

- Jedan od možda poslednjih sačuvanih Kneletovih potpisa na Voždovcu. Slika nastala letos u Braće Jerković 191 - stoji u ovoj objavi
Objavljeno:

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila se fotografija na kojoj se navodno nalazi poslednji grafit koji je nekadašnji kriminalac Aleksandar Knežević Knele ispisao u beogradskom naselju Braće Jerković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jedan od možda poslednjih sačuvanih Kneletovih potpisa na Voždovcu. Slika nastala letos u Braće Jerković 191 - stoji u ovoj objavi.

Knežević je rođen 27.04.1971. godine kao prvo dete, od oca Dušana i majke Vladanke Knežević. U osnovnoj školi je bio odličan đak, kada je imao dvanaest godina jedva je preživeo pencilinski šok, a pet godina kasnije je zbog svog mladalačkog revolta okinuo blic fotoaparata u oko i gotovo oslepeo.

Voždovcu je bio poznat kao vrsni sportista i vatreni navijač Crvene zvezde. Početkom devedesetih godina upoznaje najpoznatijeg Voždovčanina Đorđa Božovića zvanog Giška sa kojim postaje veliki prijatelj. Knele se najčešće družio sa ljudima poput Radovana Lagundžina zvanog Žabac, Romea Savića zatim Mirka Tomića zvanog Bosanac a bio je vrlo blizak sa ubicom Ljube Zemunca, Goranom Vukovićem zvanim Majmun, tadašnjim šefom Voždovačkog ganga.

foto: Wikipedia / Venturiya

Pošto se aktivno družio sa Giškom, Knele se 1991. godine pridružio Srpskoj gardi i otišao na ratište u Borovo selo, kraj Vukovara. Zajedno sa Giškom i Branislavom Matićem Belim bio je učesnik čuvene demonstracije koja se odigrala 9. marta. 1991. godine u Beogradu. Posle demonstracija 9. marta, postaje zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

Maja meseca 1992. godine ispred kafića “Freska” u ulici Vuka Karadžića broj 12. posle žestoke svađe i vređanja na nacionalnoj osnovi Milan Janković, momak iz Bijelog Polja, ranio je Kneleta u predelu prepona i Knele je ubrzo prevezen u Klinički centar. Nakon ovog ranjavanja Knele je napadnut i u jednoj automehaničarskoj radnji i samo je pukom srećom izbegao smrt.

Bio je učesnik mnogih pucnjava po Beogradu, učestvovao je u obračunu ispred restorana “Poslednja šansa” i diskoteke “Luv” na Voždovcu. Nedugo zatim, kako je opisano u knjizi Kriminal koji je promenio Srbiju, ispred kluba Nana na Senjaku, dve maskirane osobe, naoružane kalašnjikovima, istrčavši ispred Kneletovog poršea ispalile su više hitaca. I ovog puta Knele je imao sreću pošto se podvuko pod volan automobila, pa je prošao samo sa ogrebotinom, dok je porše bio oštećen na više mesta.

foto: Facebook / Aleksandar Knezevic Knele

Nedugo posle svih ovih događaja, Knežević je jedne noći u prepunom hotelu Jugoslavija, naočigled svih gostiju sa ruku jednog gosta uzeo skupocen sat i ključeve od automobila, “nisan patrol” podcenivši gosta, koga nije ni poznavao, Knežević je sav oduševljen napustio hotel. Čovek kome je Knele konfiskovao džip zvao se Miodrag Cvetinović inače zet Radeta Ćaldovića Ćente.

U apartmanu 331 hotela “Hajat” na Novom Beogradu, 28. oktobra 1992. godine ubijen je Aleksandar Knežević zvani Knele. Njegovo telo je pronađeno sledećeg dana oko 15 sati.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.