KO JE ŠARIĆEV SARADNIK UHAPŠEN PO POTERNICI? Stojanović je imao poseban NADIMAK, u februaru je bio u centru pažnje
Danilo Stojanović/Darko Šarić, Foto: Društvene mreže, Nemanja Nikolić

akcija policije

KO JE ŠARIĆEV SARADNIK UHAPŠEN PO POTERNICI? Stojanović je imao poseban NADIMAK, u februaru je bio u centru pažnje

Stojanović je prešao u Albaniju na graničnom prelazu Grnčar. Crnogorska policija je zaustavila vozilo u kome je bio, ali je on pobegao pre nego što je izvršena kontrola

Objavljeno:

Danilo Stojanović, pripadnik srpske policije za kojim se u Srbiji tragalo zbog sumnje da je član kriminalne grupe Darka Šarića, danas je iz Crne Gore pobegao u Albaniju, a potom je uhapšen.

"Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Republika Srbija, u Beranama je uhapšen D. S. (1978), koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je kako se sumnja, organizovao Darko Šarić", stoji u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, Stojanović je prešao u Albaniju na graničnom prelazu Grnčar. Crnogorska policija je zaustavila vozilo u kome je bio, ali je on pobegao pre nego što je izvršena kontrola.

Uprava crnogorske policije saopštila je da je jutros na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija kontrolisala vozilo crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V.R, u kojem se kao suvozač nalazio D.S, koji je imao identifikacioni dokument Republike Srbije.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Nakon uvida u lična dokumenta, policijski službenici su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je D.S. izašao iz vozila i dao se u bekstvo, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da Uprava policije preduzima mere i radnje u cilju lociranja D.S.

Dodaje se da je D.S. 14. aprila ušao u Crnu Goru iz Srbije, na graničnom prelazu Dračenovac, i u tom trenutku za njim nije bila raspisana međunarodna poternica.

Nakon registrovanja ulaska D.S. u Crnu Goru, o tome su upoznati nadležni organi Srbije, sa kojima je ostvarena dalja komunikacija, stoji u saopštenju.

Inače, policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, u narodu poznatiji kao Dača i Mika, za kojima se traga zbog sumnje da su bili dio kriminalne grupe Darka Šarića, imali su nadimke na kriptovanim "skaj" telefonima po čuvenim musketarima "Atos" i "Portos", piše Informer.

Postoje ozbiljne indicije da im je u neko od kolega dojavio da im se sprema hapšenje.

Inače, Stojanović je bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove u MUP, a Radovanović koordinator u direkciji policije.

Podsetimo, Dača i Mika bili su u centru pažnje i u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u Beogradu pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. Zbog tog napada, postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, a od tada su bili na merama Službe za unutrašnju kontrolu MUP. Sumnja se da su upravo iz ove službe dobili informaciju da će biti uhapšeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.