PREKO "SKAJA" DOGOVARALI UBISTVO CIGLE, A ON JE PRED SMRT PISAO ŠARIĆU: "Zajedno smo došli u Ekvador, a onda..."
Darko Šarić i Cigla, Foto: Dado Đilas, Kurir

OTKRIVENO

PREKO "SKAJA" DOGOVARALI UBISTVO CIGLE, A ON JE PRED SMRT PISAO ŠARIĆU: "Zajedno smo došli u Ekvador, a onda..."

Još nekoliko meseci ranije Milovac je na istoj aplikaciji komunicirao i sa Šarićem rekavši mu kako mu je odan no iskazujući razočaranje načinom na koji ga Šarić tretira

Objavljeno:

"Sumnjam u 'Čupavog'. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim razmišljati da li će nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobit svoje. On je g**** već duže vreme. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos tome, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se..."

Kako prenosi Jutarnji, reči su koje je su otkrivene u kriptovanoj komunikaciji a koje je u februaru 2020. godine napisala osoba čiji je indentitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55. Nezvanično, istražni organi sumnjaju da se iza ovih nadimaka skriva crnogorski narko-bos Darko Šarić.

Sumnja se da je Šarić ovo pisao Petru Ćosiću iz Hrvatske dok je bio u zatvorskom pritvoru. Prepiska ukazuje da je Šarić planirao likvidaciju svog do tada bliskog saradnika Milana Milovca Cigle koji je ubijen 12. januara prošle godine u Ekvadoru.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Jutarnji prenosi da je Šarić o Milovcu, koji je već deset godina živeo u Ekvadoru, već duže vreme razgovarao sa Ćosićem jer Milovčevim ponašanjem nisu bili zadovoljni. Smetala im je njegova nediscpilinu, odnosno da je stalno pijan i drogiran, no najviše od svega što se direktno “navezao” na njihovog južnoameričkog dobavljača kokaina, nepoznatog muškarca koji je koristio u razgovorima šifru “dr. Pasto”, te ih zapravo počeo izguravati iz posla.

Još nekoliko meseci ranije Milovac je na istoj aplikaciji komunicirao i sa Šarićem rekavši mu kako mu je odan no iskazujući razočaranje načinom na koji ga Šarić tretira.

“Pretpostavljam da si ljut na mene i pozivam te da samo kažeš ili narediš šta treba i ja ti nikada neću reći ne. Ali ti druge čuvaš, baš one koje te žele prevariti, a mene šalješ na sastanke. Zajedno smo došli u Ekvador, a onda ste me ovde ostavili. Uprkos tome ja ti nikada neću reći ne. Sve si svoje oslobodio pa si mogao i mene. I ja imam decu”, pisao je u decembru 2019. Šariću Milovac koji se od 2011. skrivao u Ekvadoru od srpske poternice.

Podsetimo, Milan Milovac zvani Cigla (47), kum i blizak saradnik pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, koji je kao njegov saradnik u švercu kokaina osuđen u Srbiji na 11 godina zatvora, likvidiran je 12. januara prošle godine u Ekvadoru, pod nerazjašnjenim okolnostima, a dva meseca posle toga sahranjen na beogradskom groblju Nova Bežanija.

Milovac je posle predaje Darka Šarića 2014. godine preuzeo operativno vođstvo nad klanom, odnosno nad narko-poslovima. Budući da istraga nad Šarićevim kartelom i njihovim poslovima nikada nije prekidana, tako se i došlo do podatka o Milovcu kao novom operativnom vođi Šarićevog klana.

Milovac je, kako se pretpostavlja, u Južnoj Americi najverovatnije koristio lažna dokumenta, a sa njim su u aktivnom kontaktu bili i ostali odbegli pripadnici pljevaljskog klana.

( Espreso / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.