BAGER CELU NOĆ TRAŽIO DOKAZE ZA DELA ZA KOJA SE ŠARIĆ TERETI! Kopao do jutra, policija pretresla VILU
Darko Šarić, Foto: Dado Đilas, Profimedia, Nenad Kostić

TERETI SE ZA TEŠKA DELA

BAGER CELU NOĆ TRAŽIO DOKAZE ZA DELA ZA KOJA SE ŠARIĆ TERETI! Kopao do jutra, policija pretresla VILU

Kako se saznaje, akcijom je koordinirao Darko Šarić preko Skaj aplikacije iz pritvora u Specijali

Objavljeno: 11:48h

U velikoj akciji srpske policije, u saradnji sa Evropolom i Evodžastom, juče je uhapšen Darko Šarić, koji se nalazio u kućnom pritvoru. Policija je čitav dan pretresala vilu narko bosa na Senjaku, a prema saznanjima u dvorištu kuće cele noći bio je bager koji je kopao, trežeći dokaze za dela za koja se Šarić tereti.

Podsećamo, pored šverca kokaina, Darko Šarić sumnjiči se i za ubistva Damira Hodžića, potom, njegovog šuraka Adisa Spahića i Mileta Radulovića zvanog Kapetan koji su bili pripadnici “škaljarskog” klana. Oni su ubijeni prošle godine u oktobru u Spužu.

Kako se saznaje, akcijom je koordinirao Darko Šarić preko Skaj aplikacije iz pritvora u Specijali.

Ta tri ubistva stavljaju se na teret Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Podsetimo, dvojica Barana, Hodžić i Spahić, inače šurak i zet, ubijeni su 14. oktobra u jednoj kući u spuškom naselju Stanjevića rupa. Prethodno su namamljeni, kao i Radulović zvani Kapetan, koji je tada otet, a zatim nekoliko dana kasnije i brutalno likvidiran. Postoje jaki dokazi da su ta ubistva izvršili Veljko Belivuk i Marko Miljković, a po svemu sudeći prema instrukcijama Darka Šarića.

Hitna pomoć, Darko Šarić
foto: Ana Paunković

Prema dostupnim informacijama veza između njih je bio advokat Dejan Lazarević koji u “podzemlju” nosi nadimak Konseljere.

Šarić se takođe dovodi u vezu sa organizacijom ubistva Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koji su bili pripadnici “škaljarskog klana”.

Tokom ove opsežne akcije Šarić je doveden u u vezi i sa slučajem ubistva Milana Milovca (47) u Ekvadoru, u Južnoj Americi, 12. januara prošle godine.

Darko Šarić, optužen je za šverc 5,7 kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. U pritvoru je proveo skoro osam godina, jer se pravosudnim organima nakon višegodišnjeg bekstva predao u martu 2014. godine.

Podsećanja radi, Darko Šarić i još četiri osumnjičena koji su juče uhapšeni nalaze se u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici. Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i još dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja, uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Pored njih, Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutin Radovanović, u javnosti poznatiji kao Dača i Mika pobegli su pre nego što je trebalo i oni da budu uhapšeni u velikoj akciji policije.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja, saopštio je MUP.

Ukoliko se pred Specijalnim sudom utvrdi Šarićeva krivica preti mu kazna doživotnog zatvora.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.