DETALJI HAPŠENJA DARKA ŠARIĆA: Izvor tvrdi da se ponašao sasvim normalno
Darko Šarić, Foto: Nenad Kostić

uhapšen

DETALJI HAPŠENJA DARKA ŠARIĆA: Izvor tvrdi da se ponašao sasvim normalno

Pretres Šarićeve vile traje od jutros i iz vile su oko 17 sati iznete kutije sa dokazima

Objavljeno:

Darko Šarić, koji je sada osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu kojoj se na teret stavljaju najteža krivična dela, uhapšen je danas u svojoj luksuznoj vili na Dedinju i hapšenju se nije opirao, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, kada se jutros više desetina policijskih marica sjurilo ka Ulici Baje Pivljanina na Dedinju, Šarić je u svojoj vili, u kojoj se nalazio u kućnom pritvoru, bio sa suprugom Lanom i obezbeđenjem. Uhapšen je pred njima i tome se nije opirao.

- Ponašao se sasvim normalno, nije pravio nikakve probleme - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Ispred Šarićeve vile tokom celog dana nalazi se veliki broj pripadnika SAJ, inspektora, ali i ekipa Hitne pomoći koja je dežurala za svaki slučaj ispred vile.

Pretres Šarićeve vile traje od jutros i iz vile su oko 17 sati iznete kutije sa dokazima. Među njima se nalaze i kompjuteri. Šariću je zaplenjen i luksuzni "mercedes" i odvezen je u SBPOK.

1 / 9 Foto: Ana Paunković

Šarić se tokom pretresa sa advokatom nalazi u svojoj vili. Njemu su na ruke stavljene lisice i on mirno prati pretres.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Uhapšeni su Darko Šarić, za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović, Uroš Radovanović (Uroš Mišić, promenio prezime) i Duško Mirković.

"Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal", saopštio je MUP.

Tužilaštvo za organizovani kriminal još se nije oglasilo o hapšenju Darka Šarića.

Bonus video:

20:16

POPODNEVNI DNEVNIK 14.04.2022.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.