BIO JE NAJBOLJI ATENTATOR U SRBIJI DOK NIJE UPUCAO POGREŠNOG ČOVEKA: Ubio ga uz rečenicu: "Pozdrav iz Beograda"
Sretko Kalinić, Foto: Privatna arhiva

neverovatna priča

BIO JE NAJBOLJI ATENTATOR U SRBIJI DOK NIJE UPUCAO POGREŠNOG ČOVEKA: Ubio ga uz rečenicu: "Pozdrav iz Beograda"

Za njim su zapucali momci za susednim stolom, ali je Sretko tada uspeo da umakne...

Objavljeno:

Glavni egzekutor zemunskog klana Sretko Kalinić, poznatiji kao Zver i Beli osuđen je na višedecenijske kazne zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića i zločina zemunskog klana. On kaznu izdržava u strogo čuvanom sedmom paviljonu zatvora „Zabela” u Požarevcu.

Sretko je, kako piše na Instagramu "Legende devedesetih" važio za najboljeg atentatora sve dok nije ubio pogrešnog čoveka. Na kraju se ispostavilo da to nije bila njegova greška već onoga ko ga je navodio.

Kako piše na "legendama" 2008. je došao u Crnu Goru sa zadatkom da ubije Ivana Icu Delića. Dok je prilazio žrtvi, održavao je kontakt telefonom sa osobama koje su ga navodile do stola za kojim je sedeo Delić. Nekoliko trenutaka uoči likvidacije Kalinić je osobu sa druge strane veze upozorio da ga navodi na pogrešnog čoveka. Rekao je: "Kreteni, ovo nije Delić!"

Sretko Kalinić
Sretko Kalinićfoto: Printscreen/Instagram/Legende devedesetih

Saučesnik je tada Kalinića nazvao pogrdnim imenom uz opasku da se uplašio. Kad je to čuo, Kalinić se iznervirao, prišao čoveku i upucao ga uzviknuvši: "Pozdrav iz Beograda", nakon čega je pobegao.

Za njim su zapucali momci za susednim stolom, ali je Sretko uspeo da umakne.

Ispostavilo se da je Kalinić bio u pravu i da je tog dana ubijen Goran Pejović, koji je sedeo sa Kalinićeve desne strane, dok je za stolom levo bio Delić. Igrom sudbine, bili su slično obučeni.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.