ĐUROVIĆ JE BACIO PIŠTOLJ U SAVU: Optuženi radnik šokirao na suđenju Dunjiću
Velibor Dunjić, Foto: Dado Đilas

ŠOKANTNI DETALJI

ĐUROVIĆ JE BACIO PIŠTOLJ U SAVU: Optuženi radnik šokirao na suđenju Dunjiću

- Nisam kriv ni za šta što mi se stavlja na teret. Bio sam tu, ali veze sa tim nemam

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine.

Na suđenju za ubistvo Dunjića promenjena je sudija. Taj slučaj sada vodi sudija Ana Trifunović Đuričković, a ceo pretres počinje ispočetka.

Advokati odbrane zatražili su ponovno saslušanje svedoka zajedno sa optuženima, čemu se suprotstavila zamenica višeg javnog tužioca. Prvi je saslušan Bojan Starovlah, koji je istakao da ostaje pri poslednjoj izjavi koju je dao na glavnom pretresu.

- Nisam kriv ni za šta što mi se stavlja na teret. Bio sam tu, ali veze sa tim nemam. Uplašen sam za svoju bezbednost - rekao je Starovlah i dodao da je bio provociran od strane tužioca. On je tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost zato što je, kako kaže, "otac deteta od pet meseci. Dodao je da oseća da ima metu na leđima. - Radio sam na splavu "Džimis" to veče. Sećam se da je gostovao Aca Lukas. Bilo nas je dosta u obezbeđenju. Dan pre toga od Kneževića sam uzeo ključ njegove "škode" da bih otišao kod oca -ispričao je.

Dodao je da je ispred splava video sivi "BMW" i da mu se činilo da se vozač sa nekim raspravlja.

- Iza mene se tad pojavio Đurović. Iz auta su se čule Dunjićeve uvredne na račun Đurovića. U tom momentu Đurović se hvata za pištolj ili džep, nisam siguran, dok levom rukom kreće da Dunjiću oduzme pištolj - objasnio je i dodao da se on nalazio na udaljenosti od oko pet metara. Čuo je pucnjavu u momentu kada je išao ka "škodi" i, kako je dodao, pomislio da je Đurović ranjen. Dodao je da nije reagovao jer se sve dogodilo u sekundi. - Sa mnom u auto su ušli Đurović, Krušedolac i Knežević. Pitao sam Đurovića šta se desilo, a on mi je odgovorio da vozim. Na Brankovom mostu rekao je da stanem. Mislio sam da mu je loše i tada sam u retrovizoru video da baca pištolj u reku - dodao je.

Prisetio se da je potom odvezao Kneževića i Krušedolac u Gružansku ulicu, jer je Knežević tamo imao stan. - To veče sam Đurovića video poslednji put - tvrdio je.

Odloženo zbog advokata

Podsećamo, prethodno ročište, koje je trebalo da bude održano 1. marta, odloženo je jer se u Palati pravde nisu pojavili svi advokati odbrane, a ni advokati oštećene strane. Razlozi njihovog nedolaska bili su što su tek dan ranije dobili pozive za suđenje ili ih uopšte nisu ni dobili. Suđenje je pre toga odlagano još četiri puta.

Na poslednjem održanom suđenju, 10. februara 2021. godine, pregledan je video snimak sa obližnjeg objekta, na kojem se, međutim, ne vidi trenutak likvidacije. Takođe su ispitana dva svedoka koja su ostala pri ranije datim iskazima.

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Ðuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su, zbog neprijavljivanja krivičnog dela, takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su kasnije sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Vuka Musića na 16 meseci zatvora, jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Ðuroviću nakon ubistva. Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Ðuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je, napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede pri čemu je usled dejstva dva projektila T. Š. zadobila tešku telesnu povredu.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.