HOĆEMO DA ČEKAMO DA ZORAN UBIJE NADU? Sipao joj kiselinu po licu, taštu je UBIO, a ovo je njegova MRAČNA PROŠLOST
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

jezivo

HOĆEMO DA ČEKAMO DA ZORAN UBIJE NADU? Sipao joj kiselinu po licu, taštu je UBIO, a ovo je njegova MRAČNA PROŠLOST

Zoran K. je čovek koji je godinama imao probleme sa zakonom i nasiljem, godinama je matretirao žene, a sa robije su ga puštali zbog dobrog vladanja i to na nekoliko dana. Tim danima je nanosio zlo, a mi se pitamo da li Nada treba da završi tragično da bi se ovom čoveku zauvek stalo na put?

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu odredilo je zadržavanje Vranjancu Zoranu K.(53) zbog sumnje da je posle kraće svađe vezao svoju partnerku Nadu S. (48) za krevet i preko lica i očiju joj sipao sonu kiselinu.

Žena je zbrinuta u Očnoj bolnici u Pančevu, gde je sama došla i gde su joj konstatovane povrede, a njenom partneru se za sada na teret stavlja krivično delo izlaganje opasnosti, protivpravno lišenje slobode i nanošenje telesnih povreda.

Osumnjičeni Zoran K. je, navodno, nekoliko časova u stanu koji iznajmljuje u Pančevu držao vezanu Nadu S. i on će, kako je potvrđeno iz Tužilaštva u Pančevu, danas biti priveden na saslušanje.

Nada je, navodno, policiji ispričala da je osumnjičeni vikao na nju i da ga se plašila, jer je pretio da će ubiti i nju i njene ćerke ako ikom kaže šta se desilo.

- Zoran i Nada su bili u vezi mesec dana i on se njoj lažno predstavljao pod imenom Zoran D. - kaže komšija žrtve.

Kupovao joj je poklone i skidao zvezde sa neba, sve do prve svađe, tog 24. marta.

- Kada ju je polio kiselinom, odvezao ju je do bolnice, zapretio da ga slučajno ne ostavi, jer će joj povrediti decu. Naredio joj je i da kaže da je sama sebe slučajno povredila, što je ona i učinila. Na kraju, ipak je smogla hrabrost da ispriča pravu istinu.

Svi zločini Zorana K.

Dok je Pančevo u šoku zbog nezapamćenog zlostavljanja žene, Vranje i te kako pamti zločine Zorana K.

On je rodom iz sela Sekirje, planinskog kraja Poljanica. Meštani ga pamte po nasilju, ubistvu tašte i činjenici da je hteo da zapali pola sela, dok je policija tragala za njim nakon ubistva.

Kažu do je do nedavno živeo u kući svoje majke, lečio se, kupovao u lokalnoj prodavnici i pričao da je radio u Beču, te da je dobio posao u Pančevu.

Ubio taštu

Kostić je dobro poznat organima policije i pravosuđa u Vranju, jer je sa dva uboda nožem u vrat ubio Ružicu Antonijević (53), majku njegove tadašnje nevenčane supruge, 2011. godine. Pre nego što je dograbio nož nekoliko je puta udario tupim predmetom u glavu i razbio joj lobanju na više mesta.

Novi pokušaj ubistva

Onda je došao na vikend iz niškog zatvora i 27. jula 2000. godine nožem pokušao da ubije komšinice Miroslavku Živković (52) i njenu ćerku Tijanu (25) iz sela Sekirje, nakon čega je zapalio njihovu kuću i dva pomoćna objekta za smeštaj stoke i stočne hrane.

Vranjska policija uhapsila ga je nakon nekoliko dana potrage, tako što je sam došao da se preda nakon što je video koliko je velika policijska potera za njim podignuta na području Poljanice, bukvalno je nenaoružan ušetao u policijsku stanicu.

Nakon nagradnog odsustva, još dva pokušaja ubistva

Kostić je bio u zatvoru devet godina, a zbog dobrog vladanja dobio je nagradno odsustvo od 26. do 29. jula tokom koga je i pokušao da ubije dve žene iz sela Sekirje.

NJegovim hapšenjem tada meštani desetak sela poljaničkog kraja severno od Vranja su predahnuli jer su sve vreme od zločina živeli u strahu, zaključavajući se u svoje kuće, a neki i sa oružjem u ruci čuvali svoje živote.

NJegov povratak u Poljanički kraj iz Austrije gde je uglavnom radio kao građevinac uvek je izazivao strah među meštanima ovog dela Vranja.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.