HAPŠENJE KOD BLACA: Sumnja se da je čovek otuđio 2.420 tona merkantilne PŠENICE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

hapšenje

HAPŠENJE KOD BLACA: Sumnja se da je čovek otuđio 2.420 tona merkantilne PŠENICE!

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 96.523.405 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Prokuplje, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi,uhapsili su S. I. (1961) iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva „AKI Komerc“ DOO Blace, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.420 tona merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 96.523.405 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

S. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

04:59

BRZE VESTI 06.05.2022. 11-55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.