SRBIJA PLAČE ZA GORANOM! Danas sahrana stradalog rudara
Foto: Facebook / gago venev

tuga!

SRBIJA PLAČE ZA GORANOM! Danas sahrana stradalog rudara

U selu Gornja Ljubata kod Bosilegrada, danas je sahranjen Goran Venev (24) pomoćnik rudara, koji je u sredu nastradao u Rudniku olova i cinka "Grot" na Krivoj Feji
Objavljeno: 15:29h

Mirjana Vukojičić Jović, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju kaže da će se o uzrocima ove tragedije, treće u istom rudniku u poslednjih 14 meseci, znati više kada stignu rezultati uviđaja Republičke inspekcije za rudarstvo iz Beograda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Obdukcija je obavljena, Republička inspekcija je završila svoj posao, pa kada nam ti rezultati stignu, onda će svoj sud reći ovo Tužilaštvo – kaže portparolka.

Poslednjem ispraćaju Gorana Veneva prisustvovaće veliki broj rudara, za koje je Rudnik obezbedio organizovan prevoz. - Osim reči saosećanja sa porodicom, svaki drugi komentar u ovom trenutku je suvišan. Znate, rudnik je to, radi se pod zemljom-kaže direktor "Grota" Miodrag Stojković. Branislav Jović iz Jagodine, većinski vlasnik rudnika, je na bolničkom lečenju, tako da neće biti na sahrani.

- Ne mogu da vam kažem kako se osećam u ovom trenutku. Najgore od svega je što je u pitanju jedan mlad život. U firmi nikada nismo žalili da ulažemo u zaštitna sredstva, ali se ipak i ovakve stvari dogode – rekao je Jović za "Vranjske". U selu Zlatokop kog Vranja, gde je nastradali Goran u porodičnoj kući živeo sa majkom i sestrom, svi su skrhani i u neverici da se sudbina tako poigrala sa ovim 24-godišnjim mladićem. - Radovao se mnogo kada se zaposlio u rudniku. Pripremao se da se ženi, ali eto šta je sudbina uradila sa mojim bratom – u bolu kaže Tamara, sestra nastradalog Gorana. Goran Venev je nastradao u sredu oko 08,30 časova na Otkopu IX, četvrtog Horizonta, Rudnika olova i cinka „Grot“ u Krivoj Feji, kada se na njega iznenada odronila jedna zemljana gromada koja ga je u trenutku usmrtila.

(Espreso.co.rs/Vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.