ŠTA SE DEŠAVA U PORODICI ŽRTVE MALČANSKOG BERBERINA? Upravo je stigla vest o devojčici, slučaj je pogodio Srbiju
Malčanski Berberin, Foto: Filip Plavčić, MUP

lepe vesti

ŠTA SE DEŠAVA U PORODICI ŽRTVE MALČANSKOG BERBERINA? Upravo je stigla vest o devojčici, slučaj je pogodio Srbiju

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prilikom obilaska Karimanovića kazala da je grad odlučio da im ne nudi više gradske stanove u zakup već da im nadogradi kuću, nakon što su izrazili želju da ostanu da žive u Suvom Dolu

Objavljeno:

Porodica Monike Karimanović dobila je danas obećanje predstavnika grada da će njihova kuća u Suvom Dolu biti dograđena i da će dobiti novih 40 kvadrata stambenog prostora.

Devojčica je pre tri godine bila oteta, ali je preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u neuslovnoj kući sa roditeljima i dedom.

Majka devojčice Aleksandra Karimanović je kazala da će njena ćerka konačno dobiti svoju sobu i kupatilo i istakla da je ona sada dobro i da se priprema za polaganje testova za upis u srednju školu.

Aleksandra Karimanović
Aleksandra Karimanovićfoto: Filip Plavčić

"Idemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala na svoje noge i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo", kazala je Aleksandra Karimanović.

Prema njenim rečima, Monika bi želela da upiše srednju školu za vaspitače ili pravno-poslovnu školu.

Devojčicin deda Miodrag Sulejmanović rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dogradjen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

"Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva obezbeđena osim gradjevinske dozvole, a i ta dozvola bi trebalo da stigne u narednih mesec dana", rekao je Sulejmanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prilikom obilaska Karimanovića kazala da je grad odlučio da im ne nudi više gradske stanove u zakup već da im nadogradi kuću, nakon što su izrazili želju da ostanu da žive u Suvom Dolu.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovskifoto: Grad Niš

"Postupak legalizacije kuće je završen i u toku je postupak dobijanja gradjevinske dozvole za nadogradnju, kako bi Monika dobila svojih 40 kvadrata stambenog prostora", izjavila je Sotirovski.

Na pitanje novinara da li je i današanji obilazak porodice Karimanović deo funkcionerske kampanje koju joj mnogi zameraju, Sotirovski je naglasila da nema nikakve funcionerske kampanje i da ona samo radi svoj posao gradonačelnice.

"Ja sam gradonačelnica svih Nišlija 365 dana u godini. Radim svoj posao, vodovod, kanalizacija, asfalt. To ne može da čeka, bez obzira što su izbori. Mi ćemo raditi i na dan izbora. Nema tu kampanje", kazala je Sotirovski.

Podsetila je da u Nišu nema lokalnih izbora, a da ona nije ni na jednoj listi za narodne poslanike.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "Malčanski berberin" oteo je tada dvanaestogodišnju 12-godišnju Moniku Karimanović na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena u selu Pasjača posle desetotodnevne potere.

1 / 7 Foto: Printscreen / Facebook

Jovanović je uhapšen 5. januara na seskom groblju u rodnoj Malči i osudjen na doživotnu robiju. Zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio, Jovanović je u zatvoru proveo 22 godine.

Bonus video:

01:08

Hapšenje zelenaša

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.