ŠTA SE TO SAZNALO IZ HRVATSKOG MUP-a VEZANO ZA "SLUČAJ PERIŠ"?
Ilustracija, Foto: Kurir/Branka Travica, Printscreen Instagram

tri meseca potrage

ŠTA SE TO SAZNALO IZ HRVATSKOG MUP-a VEZANO ZA "SLUČAJ PERIŠ"?

Nakon dolaska u Beograd i smeštaja u privatnom apartmanu krenuli su na večeru u jedan od lokala Beton Hale, a nakon toga nastavili su provod u Gotiku

Objavljeno: 13:03h

Nakon što su mediji u četvrtak objavili da je u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca bb pronađen muški leš u fazi raspadanja zakačen za splav, u toku su obdukcija i utvrđivanje identiteta. Kako se navodi, zbog visoke faze raspadanja identifikacija će morati da sačeka nalaze forenzičara, a na mesto događaja izašle su ekipe za uviđaj i Hitna pomoć.

Rezultate obdukcije i identifikacije iščekuju i u hrvatskoj policiji budući da je još uvek u toku potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, saznaje Jutarnji list u hrvatskom MUP-u. Sve dok se i službeno ne ustanovi identitet, policija neće izlaziti s informacijama u javnost, navode u tekstu pod naslovom: “I hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova čeka identifikaciju – je li nađen Matej Periš?”

1 / 14 Foto: MUP/Printscreen

Podsećamo, Splićanin Matej Periš nestao je u prvim satima 31. decembra kada se udaljio iz kluba Gotik. Matej je taj dan sa svojim prijateljima iz Splita preko Zagreba doputovao na provod i doček Nove godine, a u Beograd su stigli kombijem koji je jedan od njih prethodno unajmio u Zagrebu.

Nakon dolaska u Beograd i smeštaja u privatnom apartmanu krenuli su na večeru u jedan od lokala Beton Hale, a nakon toga nastavili su provod u Gotiku. U jednom trenutku Matej je odlučio da izađe iz kluba, ali je ostavio jaknu i novčanik. Kamere su ga snimile kako trči obližnjim ulicama i trenutak kad se kod restorana Sava Nova na Savskoj promenadi spušta do platoa kod Save.

Policiji je i dalje najveća misterija zašto je Matej otišao iz kluba te šta je bio povod njegovog odlaska. Ono što je policija uspela da ustanovi jeste da se signal njegovog mobilnog telefona poklapa s objektom koji je snimljen kako pluta u reci Savi, a snimljen je te kobne noći. Skoro tri meseca za Matejem Perišom tragaju ekipe rečne policije, ronioci i žandarmerija, koristili su se sonari i dronovi, ali njegovo telo nije pronađeno.

Policija je u Srbiji u saradnji s kolegama iz Hrvatske proveravala i sve dojave osoba koje su navodno videle Mateja, ali se pokazalo da niti jedna od njih, nažalost, nije bila tačna. Nedavno je takođe u Savi otkriveno jedno telo, ali obdukcija je pokazala da se ne radi o Mateju. Zato se sada s nestrpljenjem očekuju rezultati veštačenja tela zakačenog za splav.

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.