PUCAČ IZ "BRAUNA" BIO NA OPTUŽNICI PROTIV VELJINOG KLANA? Ranio šefa obezbeđenja kluba, NIKO NE ZNA GDE JE!
Ranjeni Miro Čuljković, Foto: Facebook

ŠOK

PUCAČ IZ "BRAUNA" BIO NA OPTUŽNICI PROTIV VELJINOG KLANA? Ranio šefa obezbeđenja kluba, NIKO NE ZNA GDE JE!

Inače, njegovo ime se našlo na optužnom predlogu protiv klana Belivuk-Miljković, zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja

Objavljeno:

Policija već deset dana intenzivno traga za dvojicom osumnjičenih za pokušaj ubistva Mira Čuljkovića (41), šefa obezbeđenja prestoničkog kluba "Stefan Braun", koji su u bekstvu, a jedan od njih je, prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar Šćepanović (25), mladić čije se ime našlo na optužnici protiv klana Veljka Belivuka, poznatog i kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića.

Policija je dan nakon pucnjave uhapsila troje osumnjičenih, dvojicu muškaraca za učestvovanje u pokušaju ubistva Nikolu S. i Slavoljuba T, kao i Milicu D, koja je osumnjičena da je napadače odvezla sa lica mesta i pomogla im u skrivanju.

1 / 6 Foto: Kurir

- Možda je pištolj opalio u opštoj tuči, ali nisam pucao - navodno je na saslušnaju rekao Trajković, za kog se sumnja da je ispalio jedan hitac.

Za preostalom dvojicom aktera je raspisana poternica i oni se nalaze u bekstvu, a jedan od njih je, navodno, Aleksandar Šćepanović.

- On se dovodi u vezu sa pucnjavom ispred kluba, a od tog dana je nedostupan i ne zna se gde je - rekao je za "Blic" izvor upoznat sa slučajem.

Bio na optužnici protiv Belivukovog klana

Inače, njegovo ime se našlo na optužnom predlogu protiv klana Belivuk-Miljković, zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

1 / 5 Foto: Ana Paunković/Stefan Stojanović/Nikola Anđić

- Tužilaštvo je odustalo od toga da ga tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pošto nije bilo dokaza da ima bilo kakve vezo sa bilo kojim okrivljenim u tom predmetu, znači da nema veze sa kriminalnom grupom. Što se oružja tiče, delo je priznao i zbog njega je osuđen na kaznu od 20 meseci zatvora, od kojih je deo odležao i ostalo mu je šest meseci - kaže Šćepanovićev advokat u slučaju Belivuk- Miljković Bojan Dobrijević i dodaje da je nakon odsluženog dela kazne njegov klijent pušten na slobodu:

"Pušten je odlukom Suda da na slobodi čeka izdržavanje kazne."

Kako objašnjava Dobrijević, on je pušten pred početak suđenja, odnosno pred održavanje pripremnih ročišta klanu.

- Tamo gde nije bilo dokaza, to su reterirali i odustali su od gonjenja za udruživanje i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, tako da je on izvučen iz premeta, neće mu se suditi sa njima, niti više sa tim ima ikakve veze - objasnio je advokat Dobrijević.

Šćepanović, zvani Aca i Šćepan, prethodno nije bio osuđivan, a porotiv njega se vodi postupak pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

On je uhapšen u februaru prošle godine sa pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su okrivljeni za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Pucnjava u kojoj je Miro Čuljković ranjen se dogodila u noći između 14. i 15. marta, nakon što su pripadnici obezbeđenja kluba uzbacili goste koji su se unutra sukobili zbog devojke. Ispred zgrade, na čijem se devetom spratu nalazi poznati klub, grupa muškaraca među kojima je, navodno, bio i Šćepanović sukobila se sa obezbeđenjem, nakon čega su zapucali u njihovom pravcu.

00:39

Pucnjava ispred kluba Stefan Braun

Tom prilikom je Čuljković pogođen sa sedam metaka, u grudi, stomak i nogu, a od posledica ranjavanja je bio životno ugrožen.

On se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi u Urgentnom centru, a stanje mu je stabilno.

Bonus video:

00:08

Pucnjava na Karaburmi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.