OGLASIO SE KFOR NAKON PADA DRONA U KOSOVSKOJ MITROVICI: "Bespilotna letelica je sprovodila rutinsku misiju"
Kfor, Foto: EPA/DJORDJE SAVIC

DETALJI

OGLASIO SE KFOR NAKON PADA DRONA U KOSOVSKOJ MITROVICI: "Bespilotna letelica je sprovodila rutinsku misiju"

Na kraju se ističe da Kfor želi da se zahvali "lokalnom stanovništvu na razumevanju i saradnji i što je odmah kontaktirao kosovske vlasti, što je omogućilo brzo preuzimanje drona i ublažavanje svih neprijatnosti izazvanih incidentom"

Objavljeno: 18:44h

U JUŽNOM delu Mitrovice danas oko 14 časova jedna bespilotna letelica koja pripada Kforu prinudno je sletela u naselju Bair.

Iz Kfora su potvrdili da se radi o njenoj letelici navevši "da je dron usled kvara sleteo u jednu privatnu baštu u Mitrovici". Kako navode iz Kfora "dron nije izazvao povrede ljudi niti materijalnu štetu, a ubrzo nakon sletanja izvukla ga je Kosovska policija".

- Bespilotna letelica je sprovodila rutinsku posmatračku misiju kao podršku aktivnostima KFOR-a, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, kojom je KFOR obavezan da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - saopštili su.

Na kraju se ističe da Kfor želi da se zahvali "lokalnom stanovništvu na razumevanju i saradnji i što je odmah kontaktirao kosovske vlasti, što je omogućilo brzo preuzimanje drona i ublažavanje svih neprijatnosti izazvanih incidentom".

Kfor je već započeo istragu radi utvrđivanja uzroka ovog incidenta.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.