Maloletnici upali u požarevački vrtić! Pogledajte kako su ga DEMOLIRALI (FOTO)
Foto: Ilustracija/dado Đilas

SAMO U SRBIJI!

Maloletnici upali u požarevački vrtić! Pogledajte kako su ga DEMOLIRALI (FOTO)

Vandalski čin u Požarevcu – obijen vrtić „Neven“. Prema prvim pretpostavkama, počinioci su maloletnici
Objavljeno:

Razbojnici su aktivirali i sve protivpožarne aparate i njima isprskali prijemni deo, a presečeni su kablovi na postavljenim kamerama.

Zbog toga, ovog jutra, 220 mališana (od 300 upisanih) nije moglo da bude smešteno u objekat "Neven":

- Roditeljima smo ponudili dežurne vrtiće "Duško Radović" i "Danica Radosavljević", kako bi mogli da smeste decu. Iz svih vrtića pozvano je slobodno osoblje, kako bi objekat doveli u red za sutrašnji prijem - rekla je Marija Bajić v. d. direktorka ustanove.

Ona dalje navodi da su problem prvi opazili vaspitači i osoblje vrtića, koji su odmah obavestili Policijsku upravu koja je obavila uviđaj, gradonačelnika i lokalnu samoupravu. Gradonačelnik Bane Spasović je prilikom obilaska ustanove ostao bez teksta. Jer, pre svega nekoliko dana, iskazana je namera da se opredele značajna sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju vrtića.

- Namera grada je da, u narednom periodu sve ove objekte rekonstruiše, da naša deca imaju bolje uslove kada ostaju u celodnevnom boravku, posebno u vrtićima. To je uzaludan posao, da mi stalno ulažemo sredstva i sređujemo kako bi podigli standard življenja u Požarevcu, ako imamo vandale koji čekaju svaku priliku da unište ono što građani izgrade. Kažem građani, jer grad Požarevac, lokalna samouprava, raspolaže sredstvima od poreza, doprinosa građana i mi živimo u jednoj zajednici. Tim sredstvima raspolažemo i želimo da ta sredstva na najbolji način investiramo u grad - rekao je Spasović.

Gradonačelnik je ovaj čin vandalizma nazvao nedopustivim, i po dobijanju poziva od strane direktorke ustanove odmah je kontaktirao načelnika PU Požarevac koji je rekao da su preduzete sve određene mere.

- Tražio sam, iako mislim da nije potrebno jer PU Požarevac dobro radi svoj posao, da se što hitnije i što brže pronađu počinioci ovog krivičnog dela. S obzirom da ima naznaka da je reč o maloletnim licima, što je još gore i teže, ako oni ne mogu krivično da odgovaraju po našem zakonodavstvu, svaki dinar ove štete naplatićemo od njihovih roditelja, bez obzira o kojim je počiniocima reč i iz kojih porodica dolaze - dodao je on.

Gradonačelnik je kategoričan i kaže da uprkos svemu neće stati, i da će "Neven" izgledati još "deset puta bolje nego ranije".

- Pričali smo o tome i da pojačamo fizičko - tehničko obezbeđenje. Postavljene su kamere, bilo je reči o alarmnim sistemima, ako treba dovešćemo i obezbeđenje, ali ako mi svuda gde se bilo šta odradi postavimo fizičko tehničko obezbeđenje, onda se pitam kuda ide ovaj grad. Ovo nije prvi slučaj da se dešavaju upadi u vrtiće, da nešto što ova gradska vlast uradi, neko ruši iza nas. Nije bitno ko je u pitanju i ko se sada nalazi na vlasti, ogorčeni smo kao ljudi pre svega, a ne kao funkcioneri, jer radimo i pokušavamo da napravimo nešto u gradu, dok vandali to uništavaju - zaključio je Spasović.

(Espreso.co.rs / ebranicevo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.