PREMINUO VLADA NIKODIJEVIĆ!
Vlada Nikodijević Ribelli, Foto: Printcsreen Facebook/vladimirnikodijević

tuga

PREMINUO VLADA NIKODIJEVIĆ!

"Nažalost napusutio nas je još jedan veliki muzičar i prijatelj Vlada Nikodijevic Ribelli"

Objavljeno:

Muzičar Vlada Nikodijević Ribelli je preminuo usled moždanog udara. Bio je jedan od osnivača grupe "Ribelli" i grupe "Mama-Coco", kao producent i tonac.

- Preminuo je Vlada Nikodijevic Ribelli. U njegovom studiju u Sava Centru sam snimio prve snimke sa bendom. Zahvaljujući njemu sam odgledao mnogobrojne koncerte (sedeo na bini iza Čika Korije kad je svirao sa Geri Bartonom, upoznao Al Di Meolu u trenutku kad mi je bio najveći heroj, otkrio Isac Hayes-a i mnoge druge). Od njega sam pozajmio pojačalo za svoju prvu svirku. On je bio taj koji me je prvi put snimao u pokušaju da sve instrumente snimim sam za Bočekovu pesmu Dinamit.

- Svirajući sa njim i Kečerom u "Mama Co-Co" sam prvi put spoznao šta znači biti profesionalni muzičar. Poznanstvo i saradnja sa njim je najbolja škola koju sam mogao da imam u najgore moguće vreme odrastanja. Večno ću biti zahvalan za sve što si mi pružio dragi moj Vlado. Počivaj u miru dobri moj, nikada te neću zaboraviti. Hvala ti za sve! - napisao je na Fejsbuku Aleksandar Sedlar.

- Nažalost napusutio nas je još jedan veliki muzičar i prijatelj Vlada Nikodijevic Ribelli. Jedan od osnivača grupe "Ribelli" i grupe "Mama-Coco" čovek uz koga sam upoznao mnoge svetske i domaće muzičke zvezde sa kojima sam imao čast da budem na bini danas je preminuo usled moždanog udara. Počivaj u miru Vlado neka ti je večna slava i hvala za sve što si učinio za istoriju Jugoslovenske muzike! RIP Mr. Nikodijević - napisao je još jedan Vladin prijatelj na Fejsbuku.

Podsetimo, i bubnjar Dragoljub Đuričić je svoju karijeru počeo u grupi "Ribelli".

On je u Beograd je došao 1975. godine i zajedno sa grupom “Ribelli” nastupao je širom SFRJ prateći sve velike pevače tog vremena (Zlatko Pejavić, Gabi Novak, Arsen Dedić…).

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.