PUTNICI LETA ZA MOSKVU SU MORALI DA ISPOŠTUJU OVO: Samo se začulo "PAŽNJA, PAŽNJA"
Avion, Foto: Profimedia, Beta

bomba

PUTNICI LETA ZA MOSKVU SU MORALI DA ISPOŠTUJU OVO: Samo se začulo "PAŽNJA, PAŽNJA"

Ovo je procedura koju su svakako morali da prođu i putnici na letu iz Moskve prilikom evakuacije

Objavljeno:

Avion koji je sa aerodroma Nikola Tesla poleteo za Moskvu nešto posle 14 časova, vratio se u Beograd nakon četrdesetak minuta leta, pošto je mejl stiglo upozorenje da se u letelici nalazi eksplozivna naprava.

Kontradiverzione ekipe MUP i SAJ sa psima pretresaju avion Erbas, koji je prebačen na poseban deo piste i iz kog su putnici evakuisani.

Brzo napuštanje aviona u kritičnoj situaciji strogo je definisano, a ovo je procedura kroz koju su morali da prođu putnici i osoblje.

Kontrolisano napuštanje aviona od strane ljudi koji se u njemu nalaze predviđeno je kao sigurnosna mera dok avion stoji na pisti pred poletanje ili nakon sletanja.

Koriste se avio-mostovi, stepenište i druga oprema sa zemlje, umesto gumenih "tobogana". Prvi član kabinskog osoblja koji uoči opasnu situaciju mora da obavesti kapetana. Ta procedura važi i za pretnju bombaškim napadom.

"Pažnja, pažnja, ovo je važno obaveštenje, svi putnici moraju da napuste avion i to preko najbližih vrata za iskrcavanje, brzo, ali u redu. Ostavite sve vaše lične stvari pokraj vas i pratite uputstva kabinskog osoblja".

U slučaju bombaške pretnje, u zavisnosti od toga kolika je opasnost u pitanju, putnicima i članovima posade može, ali i ne mora da se dozvoli da ponesu svoje stvari iz aviona.

Ovo je procedura koju su svakako morali da prođu i putnici na letu iz Moskve prilikom evakuacije. Srećom, svi su uspešno napustili avion.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.