AKO VAS OGRANIČAVAJU U MENJAČNICAMA, ŠALJITE MEJLOVE SA DOKAZIMA: Guvernerka NBS apelovala na građane Srbije
Jorgovanka Tabaković, Foto: Beta/Miloš Miškov

VAŽNO

AKO VAS OGRANIČAVAJU U MENJAČNICAMA, ŠALJITE MEJLOVE SA DOKAZIMA: Guvernerka NBS apelovala na građane Srbije

Ona je apelovala da građani, ako postoje ograničenja u količini novca koja može da se zameni u menjačnicama, šalju mejlove sa dokazima koja banka ili menjačnica, i koja transakcija je u pitanju

Objavljeno: 15:31h

Finansijski sistem u Srbiji je stabilan, ima dovoljno i dinara i deviza i nema potrebe da građani strahuju i stoje u redovima ispred banaka, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

"Ako je išta u Srbiji stabilno - onda su to dinar i devizni kurs. NBS zna šta radi i pojačano snabdeva banke stranom efektivom", rekla je Tabaković na konferenciji za novinare.

1 / 9 Foto: Printscreen

Kako je objasnila, banke od NBS dobijaju efektivu u toku dana na zahtev od tog jutra, čak i one koje na to nemaju pravo dok ne iscrpe sopstvene rezerve.

"NBS će nastaviti tako da radi sve dok i poslednji zahtev građana i banaka ne bude zadovoljen. Krizu smo dočekali spremno", istakla je Tabaković.

1 / 2 Foto: Stefan Jokić

Ona je apelovala da građani, ako postoje ograničenja u količini novca koja može da se zameni u menjačnicama, šalju mejlove sa dokazima koja banka ili menjačnica, i koja transakcija je u pitanju.

Po njenim rečima nedopustivo je da neko u vreme pandemije, kampanje, rata u Ukrajini, unosi dodatni nemir među građane za koji nema razloga.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.