MIHAJLOVIĆ: Država je obezbedila dovoljne količine naftnih derivata, IMAMO ZA JOŠ NAJMANJE 2 MESECA
Zorana Mihajlović, Foto: Printscreen/RTS

ministarka rudarstva i energetike

MIHAJLOVIĆ: Država je obezbedila dovoljne količine naftnih derivata, IMAMO ZA JOŠ NAJMANJE 2 MESECA

Ocenila je kako je država bila odgovorna u oblasti energetike i u drugim oblastima i mnogo ranije obezbedila sve što je potrebno da imamo stabilnost i naglasila kako će biti učinjeno sve što je neophodno da tako i ostane

Objavljeno:

Država je obezbedila na vreme dovoljne količine benzina, dizela, mazuta i gasa za najmanje dva meseca, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je rekla ministarka Mihajlović, ako bi se govorilo o danima, onda dizela ima za 57 dana, benzina za 67 dana, mazuta za 110 dana.

"Ako govorimo o gasu koji dobijamo Balkanskim tokom, ne kao ranije preko Ukrajine, snabdevanje je redovno. Dobijamo svaki dan dovoljne količine gasa. Dodatno u našem podzemnom skladištu Banatski Dvor imamo 110 miliona kubnih metara gasa, što je negde, ako se troši pet miliona kubnih metara svaki dan, rezerva za 22 dana", izjavila je Mihajlovićeva tokom posete Smederevskoj Palanci.

Ocenila je kako je država bila odgovorna u oblasti energetike i u drugim oblastima i mnogo ranije obezbedila sve što je potrebno da imamo stabilnost i naglasila kako će biti učinjeno sve što je neophodno da tako i ostane.

Ministarka Mihajlović je u Smederevskkoj Palanci posetila dva domaćinstva koja su zamenila stolariju na kućama, uz pomoć sredstava Ministarstva i lokalne samouprave iz programa povećanja energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.