OBEZBEĐENO NOVIH 100.000 EVRA: Evo ko na KOGA SE TO ODNOSI i kako IDE PRIJAVA
Novac, Foto: Profimedia

NOVAC

OBEZBEĐENO NOVIH 100.000 EVRA: Evo ko na KOGA SE TO ODNOSI i kako IDE PRIJAVA

On je podsetio da su do sada 244 đaka sa teritorije Beograda dobila ovu pomoć

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas u ustanovi kulture "Gvarnerijus" stipendistkinje prve generacije mladih talenata i pozvao mlade da se prijave na upravo objavljeni novi konkurs Fondacije za mlade talente Grada Beograda za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta.

Nastupu, koji su za tu priliku priredile stipendistkinje prve generacije Nina Đurđević i Isidora Gotovčević, prisustvovale su zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktorka Fondacije za mlade talente Grada Beograda Ana Zekavica i v. d. direktora ustanove kulture "Gvarnerijus" Miljana Kolundžija.

Vesić je istakao da Fondacija za mlade talente Grada Beograda već petu godinu zaredom raspisuje svoj godišnji konkurs za poršku najtalentovanijoj deci.

– Kao i prethodnih godina, Grad Beograd je obezbedio sto hiljada evra, to jest 12 miliona dinara za pomoć i negovanje talenta za naše srednjoškolce, a maksimalan iznos koji može da dobije pojedinac je 300.000 dinara. Pozivam sve one koji zaista imaju potrebe da im Grad pomogne u kupovini opreme, bilo da je u pitanju sportska oprema, oprema za muzičko obrazovanje ili za bilo koja druga naučna istraživanja, da se prijave i tako dobiju pomoć od svog grada – istakao je Vesić.

On je podsetio da su do sada 244 đaka sa teritorije Beograda dobila ovu pomoć.

– Mnogi od njih su učestvovali na velikim takmičenjima, pobedili i postali balkanski, evropski, svetski prvaci u svojim oblastima. Postali su uspešni umetnici ili naučnici, a svakome od njih Grad je pomogao da razvije svoj talenat. Veoma sam zadovoljan što smo i ove godine uspeli da obezbedimo novac za našu najtalentovaniju decu, jer to i jeste funkcija lokalne samouprave, kao i države, a oni će vratiti svojoj zemlji i gradu tako što će proslaviti svoj grad i postati uspešni – naglasio je Vesić.

On je posebno istakao da za dobijanje sredstava ne treba nikakva veza ili poznanstvo, već samo talenat. Nina Đorđević, studentkinja četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti, koja je od Fondacije dobila gitaru, bila je prvi stipendista.

– To je bilo u periodu srednje škole, kada mi je pomoć bila veoma potrebna jer je preda mnom bio upis na fakultet, ali i dosta takmičenja na kojima sam želela da učestvujem. Pozvala bih sve mlade talente da se prijave na konkurs i želim da im poručim da je zaista moguće da dobiju pomoć od grada – rekla je Nina Đorđević i zahvalila Fondaciji za mlade talente.

Isidora Gotovčević je takođe na četvrtoj godini istog fakulteta.

– Bila sam takođe prvi stipendista. Od Fondacije sam dobila polukoncertni klavir, koji mi je mnogo značio za upis na fakultet. Pozivam mlađe generacije da se prijave na konkurs – istakla je Isidora.

Prijave na konkurs mogu da se dostave na adresu Fondacije za mlade talente Grada Beograda, Trg Nikole Pašića 6, neposredno Fondaciji ili preporučeno poštom.

Rok za dostavljanje prijava je 4. mart 2022. godine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.