OVI SRBI SU RADILI PREKO GRANE, EVO KOJA SU NJIHOVA ISKUSTVA: Upozoravamo vas, neka su BAŠ SUROVA!
Foto: AP

nema švice i amerike

OVI SRBI SU RADILI PREKO GRANE, EVO KOJA SU NJIHOVA ISKUSTVA: Upozoravamo vas, neka su BAŠ SUROVA!

Na jednom popularnom sajtu za zapošljavanje, mladi iz naše zemlje ostavljaju svoja iskustva o poslovima "preko grane". Nas je zanimalo kako se dolazi do posla i radi u drugim zemljama, a ne samo Švajcarskoj, Nemačkoj, Americi
Objavljeno: 23:33h

"Idem preko!"

Kad to čujete od mladog u Srbiji, očekujete da ide u Ameriku, Nemačku, Kanadu... Ali nije uvek tako. Mnogi mladi iz Srbije, željni posla i uspeha, nađu i neke alternative. Ovo su neki od njih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

ARGENTINA

foto: AP

Radila sam dve godine u hotelijerstvu

Zahvaljujući obrazovanju koje je u Srbiji bolje nego u Argentini i ukoliko znate barem jedan jezik pored španskog, a pritom imate načina da sredite papire, može se napredovati, pogotovo u Patagoniji koja je trenutno oblast turističkog buma, sa izuzetno jakom građevinskom delatnošću.

Za Argentinu nije potrebna turistička viza, te možete otići tamo i tražiti način da dobijete boravak na osnovu ugovora o radu. Ipak, jednostavnija opcija je ukoliko imate nekoga poznatog da vam ponudi ugovor. Viza se dobija bez problema.

Otišla sam sama. Posao sam našla tamo, šaljući CV. Jedno vreme sam živela u aneksu hotela u kome sam radila, a nakon toga sam iznajmljivala jednosoban stan za nešto manje od 100 evra mesečno.

U Patagoniji su plate prilično visoke te je i život znatno lakši nego u Buenos Airesu ili na severu zemlje. Sve je oko 3 do 4 puta jeftinije nego ovde, a zarade (u Patagoniji) su između 350 i 450 evra, za personal u hotelu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.