SINIŠA MALI NAJAVIO NOVU NAGRADNU IGRU! Pogledajte po čemu će se razlikovati od prethodnih (VIDEO)
Novi model fiskalizacije, Foto: Printscreen/Youtube/Ministarstvo finansija Republike Srbije

nagradna igra

SINIŠA MALI NAJAVIO NOVU NAGRADNU IGRU! Pogledajte po čemu će se razlikovati od prethodnih (VIDEO)

To praktično znači da se u nagradnoj igri neće slati računi na koje smo navikli, već QR kodovi sa novih fiskalnih kasa.

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će biti organizovana još jedna nagradna igra sa fiskalnim računima poput one "Uzmi račun i pobedi".

Kako je dodao, razlikovaće se od prethodnih koje su organizovane, budući da će biti održana u digitalnom formatu, to jest, sa digitalnim računima. To praktično znači da se u nagradnoj igri neće slati računi na koje smo navikli, već QR kodovi sa novih fiskalnih kasa.

On je ovo najavio na današnjem predstavljanju novih fiskalnih uređaja različitih proizvođača koji su trenutno dostupni na našem tržištu.

Zasad nije poznato više detalja o tome kada će igra biti organizovana i kako će građani moći da učestvuju u njoj.

Budi eFiskalizovan

Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja, putem kojeg obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, uključujući i primljeni avans za budući promet na malo, izdaje fiskalni račun sa QR kodom.

Period prelaska na novi sistem traje od 1. novembra 2021. godine do 30. aprila 2022. godine. Od 1. oktobra poreski obveznici putem portala ePorezi mogu da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost, za koje je neophodno posedovanje fiskalnog uređaja.

Siniša Mali
foto: Printscreen/Instagram

Takođe, od 15. oktobra do kraja januara 2022. godine preko sajta Poreske uprave, svaki poreski obveznik može da se prijavi za subvenciju Vlade Srbije - 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju, pri čemu će oni koji nisu u sistemu PDV-a dobiti za 20 odsto veću subvenciju za kase.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media