TIČE SE DRŽAVNE POMOĆI OD 100 EVRA: Oglasilo se MINISTARSTVO, ovo su NOVE VESTI!
Novac, Foto: Profimedia

novčana pomoć

TIČE SE DRŽAVNE POMOĆI OD 100 EVRA: Oglasilo se MINISTARSTVO, ovo su NOVE VESTI!

Prijava za isplatu ove pomoći mladima trajaće do 30. januara, a isplata, kako je ranije najavljeno, počinje od 1. februara

Objavljeno:

Od subote u ponoć, kada je počela prijava za jednokratnu novčanu pomoć državne od 100 evra, do danas u 15 časova registrovano je 841.164 prijava mladih od 16 do 29 godina koji imaju pravo na ovu pomoć, potvrđeno je Kuriru iz Ministarstva finansija.

Prijava za isplatu ove pomoći mladima trajaće do 30. januara, a isplata, kako je ranije najavljeno, počinje od 1. februara.

1 / 6 Foto: Profimedia

Prijava se, podsetimo, obavlja elektronski, preko portala Uprave za trezor, a proces je jednostavan. Mladima je potreban samo broj lične karte, JMBG i iz padajućeg menija biraju banku u kojoj žele da im se uplati taj novac. Ako nemaju račun u banci, biraju samo banku, a država će za njih otvoriti namenski račun u toj banci. Kad država isplati 100 evra, vlasnik namenskog računa s ličnom kartom podiže taj novac.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je pozvao sve mlade od 16 do 29 godina da se prijave i da iskoriste ovu mogućšnost koju im država pruža.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.