NAJLAKŠI NAČIN DA UŠTEDITE PARE! Ovi TRIKOVI mogu da vam promene ŽIVOT, niste ni svesni gde GREŠITE
Pare, Foto: Print Screen Youtube

SAVET

NAJLAKŠI NAČIN DA UŠTEDITE PARE! Ovi TRIKOVI mogu da vam promene ŽIVOT, niste ni svesni gde GREŠITE

Evo načina na koje možete da obavite kupovinu u okviru svog budžeta

Objavljeno:

Kada odemo u prodavnicu da kupimo hranu, naši troškovi mogu naglo da porastu, ali postoje “trikovi” koje možete koristiti da to izbegnete.

Evo načina na koje možete da obavite kupovinu u okviru svog budžeta.

Kupujte na veliko

Na trenutak može izgledati kao da zapravo ne štedite novac, ali kupovina na veliko je zapravo mnogo jeftinija. U mnogim prodavnicama proizvodi su skupi kada kupujete male količine, ali kupovina velikih pakovanja zapravo štedi novac.

1 / 9 Foto: Aleksandra Čolić

Prilikom kupovine "zaliha" vodite računa da namirnice nisu kvarljive, odnosno da imaju dovoljno dug rok trajanja.

Napravite spisak pre odlaska u prodavnicu

Ako dođete u prodavnicu sa planom, manje je verovatno da ćete doneti neke impulzivne odluke. Pre nego što odete u prodavnicu, razmislite šta vam je zaista potrebno, napravite listu i držite se toga.

Ne samo da ćete izbeći visoke račune, već su manje šanse da ćete zaboraviti da kupite nešto što vam zaista treba.

Kupujte brendove maloprodajnih objekata

Maloprodajni brendovi su po pravilu uvek jeftiniji od poznatih, uglavnom zato što ne ulažu novac u marketing i reklamiranje, pa mogu sebi da priušte nešto niže cene. To su uglavnom proizvodi istog kvaliteta kao i poznati brendovi, jedina razlika je u tome što štedite novac.

prodavnica, prodaja, trgovac
foto: Beta / Miloš Miškov

Ne kupujte hranu koja je već isečena

Unapred pripremljeno voće i povrće može izgledati kao odlična opcija, spremno je za jelo, tako da ne trošimo vreme na pranje, čišćenje, sečenje... Međutim, ove opcije su uvek skuplje, tako da možete uštedeti mnogo novca ako se odlučite na nekoliko minuta pripreme.

Planirajte svoje obroke unapred

Ova strategija ne samo da će vam uštedeti novac, već i vreme. Kada tačno znate šta će biti na vašem nedeljnom meniju, možete izbeći nepotrebne troškove i uporediti cene namirnica koje će vam trebati prilikom kupovine.

Prodavnica
foto: Profimedia

Izbegavajte kupovinu "sitnica" na blagajni

Verovatno svi znamo koliko je teško odoleti paketiću slatkiša ili žvakaće gume dok čekamo svoj red na blagajni, međutim ove sitnice mogu ozbiljno da nam povećaju račun.

Izbegavanje ovih proizvoda je ključno, u većini slučajeva vam zaista nisu potrebni i skoro nikada nećete moći da ih koristite u pripremi obroka.

Ne kupujte flaširanu vodu

Ne samo da su sve ove plastične flaše loše za životnu sredinu, konzumiranjem vode iz slavine možemo uštedeti mnogo novca. Takođe, znatno je smanjena težina kesa koje moramo da donesemo iz prodavnice.

(Espreso / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.