ISPLATA NOVČANE POMOĆI OD DRŽAVE U TRI DANA: Ministar Mali otkrio NOVE DETALJE, do PARA uz samo 3 PODATKA
Novac, Foto: Profimedia / Printscreen

USKORO

ISPLATA NOVČANE POMOĆI OD DRŽAVE U TRI DANA: Ministar Mali otkrio NOVE DETALJE, do PARA uz samo 3 PODATKA

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra početi 1. februara.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovid 19, pandemije koja je izazvana korona virusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije, rekao je Mali.

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara.

1 / 6 Foto: Profimedia

Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je rekao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona.

Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne, rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.