Privredna komora Vojvodine tokom ove godine nastavila zajedničke projekte sa privrednicima u Republici Srpskoj
Foto: Privredna komora Vojvodine

NIZ AKTIVNOSTI

Privredna komora Vojvodine tokom ove godine nastavila zajedničke projekte sa privrednicima u Republici Srpskoj

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je tokom posete Banja Luci sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem

Objavljeno:

U godini na izmaku Privredna komora Vojvodine imala je niz aktivnosti kako u Novom Sadu tako i u Republici Srpskoj sa tamošnjim privrednicima i institucijama.

U okviru akcionog plana bili smo domaćini privrednicima iz AP Vojvodine i Republike Srpske u Novom Sadu, ponudili im mogućnost da sarađuju , razgovarali smo sa predstavnicima komora u Srpskoj, na koji način da poboljšamo, pre svega prisustvo naših investitora u Srpskoj kao i privrednika sa proizvodima u Srbiji. Bili smo domaćini okruglim stolovima gde su predsednica i premijer Republike Srpske kao i predsednik Pokrajinske vlade razgovarali sa privrednicima o mogućim investicijama u Republici Srpskoj. Privredna komora Vojvodine bila je prisutna na sajmovim u Bijeljini i Banja Luci gde smo direktno našim suizlagačima ponudili mogućnost da se dodatno predstave tamošnjem tržištu.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je tokom posete Banja Luci sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Tokom sastanka, izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog značajnog rasta trgovinske razmene između Republike Srpske i Srbije, koja, po podacima za prvih devet meseci ove godine, iznosi oko 600 miliona evra, odnosno 30 odsto više nego lani. Izvoz iz Republike Srpske na područje Srbije uvećan za 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz roba iz Srbije veći za 20 odsto, te naglasio da je i u budućnosti potrebno raditi na dodatnom uvezivanju privrednih subjekata. Tom prilikom izražena je obostrana spremnost i za zajednički nastup preduzeća iz Republike Srpske i AP Vojvodine na privrednim sajmovima u inostranstvu, kao i za ujedinjeni izlazak na ino - tržišta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.