MOJA PRVA PLATA 2021: Više od 9.000 mladih dobiće prvo radno iskustvo
Ilustracija, Foto: Printscreen

PRILIKA

MOJA PRVA PLATA 2021: Više od 9.000 mladih dobiće prvo radno iskustvo

U prvom ciklusu programa "Moja prva plata", započetog, 2020. godine, 35 odsto mladih je posle uspešno završenog programa potpisalo ugovor o radu, od čega polovina kod istog poslodavca

Objavljeno:

Poslodavci koji učestvuju u programu "Moja prva plata 2021" odabrali su 9.237 mladih kojima će pružiti priliku da steknu prvo radno iskustvo, saopštila je danas Vlada Srbije koja je pokrenula taj program.

Mladi će imati priliku da se radno osposobe kod 5.471 poslodavca.U program je uključeno 70 odsto mladih sa srednjoškolskim obrazovanjem, a 30 odsto sa visokim obrazovanjem i master diplomom. Od ukupnog broja mladih više od 60 odsto su žene.

Najtraženija zanimanja i kompanija i mladih su pravnik, administrativni službenik, ekonomista, knjigovodja i prodavac.

U prvom ciklusu programa "Moja prva plata", započetog, 2020. godine, 35 odsto mladih je posle uspešno završenog programa potpisalo ugovor o radu, od čega polovina kod istog poslodavca.

Država je ove godine obezbedila da kroz ovaj program, koji traje devet meseci, mladi do 30 godina sa završenom srednjom školom primaju mesečnu naknadu od 22.000 din, a visokoobrazovani 26.000 dinara, kao i doprinose za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnji ciklus.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.