RASTE PRODAJA POLOVNIH AUTOMOBILA U SRBIJI: ZA 10 odsto veća u odnosu na prošlu godinu
Polovni automobili, Foto: Profimedia

statistika

RASTE PRODAJA POLOVNIH AUTOMOBILA U SRBIJI: ZA 10 odsto veća u odnosu na prošlu godinu

Predstavnica "Polovnih automobila" Romana Ranković je kazala da su cene polovnih automobila u proseku povećane 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, a 23 odsto u odnosu na godinu pre pandemije

Objavljeno:

Prodaja polovnih uvoznih automobila u Srbiji porasla je ove godine 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, a jedan odsto u odnosu na 2019. godinu, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje sajta "Polovni automobili".

Predstavnica "Polovnih automobila" Romana Ranković je kazala da su cene polovnih automobila u proseku povećane 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, a 23 odsto u odnosu na godinu pre pandemije.

Kako je objasnila, razlog poskupljenja je smanjena ponuda novih automobila usled nedostatka mikročipova za njihovu proizvodnju.

Ranković je rekla da je anketa o uticaju pandemije na tržište polovnih automobila pokazala da prodavci smatraju da su glavni izazovi porast cena automobila na inostranom tržištu i smanjenje potražnje, dok se kupci teže odlučuju za nabavke jer je neizvestan dalji tok pandemije.

Prema analizi sajta "Polovni automobili" prosečan kupac u Srbiji izdvaja od tri do pet hiljada evra za kupovinu ;polovnog automobila.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.