CENE GARAŽA U BEOGRADU SKUPLJE OD GARSONJERA: Enormne CIFRE su u pitanju, stručnjak sve OBJASNIO
Zgrada, Foto: Printscreen

SKUPO

CENE GARAŽA U BEOGRADU SKUPLJE OD GARSONJERA: Enormne CIFRE su u pitanju, stručnjak sve OBJASNIO

Neke garaže u Novom Beogradu dostigle su cenu od čak 40.000 ili 50.000 evra, a poređenja radi toliko koštaju i jednosoban stan ili garsonjera u mnogim delovima prestonice

Objavljeno:

Cene garažnih mesta u celoj Srbiji, a posebno u Beogradu, znatno su skočile u poslednje vreme.

Neke garaže u Novom Beogradu dostigle su cenu od čak 40.000 ili 50.000 evra, a poređenja radi toliko koštaju i jednosoban stan ili garsonjera u mnogim delovima prestonice!

Nenad Đorđević, stručnjak za nekretnine, navodi da su garaže jedna od investicija sa najbržim povraćajem na uložena sredstva.

- Stare zgrade, izuzev bloka 22 i 23, projektovane su bez garaže, tako da je u Novom Beogradu velika potreba za garažnim mestom. Ako se gleda odnos mesečne rente koju možete da dobijete za jedno garažno i kupoprodajno mesto, garaža spada u jedno od investicija sa najbržim povraćajem na uložena sredstva nekretnina - rekao je Đorđević.

Stručnjak za nekretnine je objasnio da potražnja za garažom nije samo zbog mesta parkiranja.

- Garaža nije samo pitanje parking mesta već i bezbednosti vozila i udaljenosti od mesta stanovanja - naveo je Đorđević.

Katarina Kuzmanović, head of real estate Sasomange.rs, pojasnila je za Kurir odakle ovoliki skok cena garaža i u kojim gradovima i delovima Beograda su cene dostigle svoj maksimum.

- Doseljavanje u Beograd je donelo veće gužve i manjak parking mesta, a porast standarda je doveo do toga da dosta porodica sada ima po dva automobila i slika grada se u ovom smislu mnogo promenila u odnosu na pre deset godina. Pojačana izgradnja novogradnje donela je i nove trendove, a to je da je sada standard da uz kupljeni stan kupac uzima i garažno mesto. Cene garaža su u poslednjih nekoliko godina zavisno od lokacije porasle između 50 i 100 procenata - rekla je Kuzmanovićeva.

Navodi i da je tačno da pojedine garaže koštaju kao stanovi.

- U Novom Beogradu imamo garaže koje koštaju po 40.000 i 50.000 evra. Za taj novac možete kupiti garsonjeru ili jednosoban stan u nekim delovima grada. Prosečne cene kreću se od 7.000 do 8.000 evra pa čak i od 15.000 do 20.000 evra za parking mesto u novogradnji - kaže Kuzmanovićeva.

Sa porastom potražnje za garažama javio se novi trend investicija.

- Određeni broj kupaca, umesto da uloži u stan, svoj novac je odlučio da investira u garažu ili više garaža i na mesečnom nivou od rente inkasira najmanje istu, a često i veću sumu nego da je iznajmio stan. A sve to bez ikakvih ulaganja i bojazni od potencijalne štete - pojasnila je Kuzmanovićeva.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.