TREBA LI DA SE PRIJAVLJUJEM ZA 20 EVRA POMOĆI? Ovo su odgovori na sve dileme oko nove državne pomoći
Ovo su odgovori na sve dileme, Foto: Profimedia / Printscreen

ko sve mora da se prijavi i kako

TREBA LI DA SE PRIJAVLJUJEM ZA 20 EVRA POMOĆI? Ovo su odgovori na sve dileme oko nove državne pomoći

Uslov je da su punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, ali i da se prethodno nisu prijavili za 30 plus 30 evra koje su dobili u junu i početkom ovog meseca

Objavljeno:

Prijava za novih 20 evra koje će građani dobiti u decembru je počela i trajaće do kraja novembra. Građani koji su se u maju prijavili za pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, te primaoci socijalne pomoći i osobe u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju.

Svi ostali treba da se prijave i to preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Uslov je da su punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, ali i da se prethodno nisu prijavili za 30 plus 30 evra koje su dobili u junu i početkom ovog meseca.

Pravo na 20 evra imaju i oni koji su u međuvremenu postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu.

- Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa - objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

Pomoć od 20 evra će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobe koje izdržavaju kazne - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

Pročitajte i kako da se prijavite za svojih 20 evra.

03:50

BRZE VESTI 16.11.2021. 14-55

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.