Mihajlović: Energetska situacija u Srbiji zasad stabilna
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

novo

Mihajlović: Energetska situacija u Srbiji zasad stabilna

Ona je rekla da su sva javna preduzeća u oblasti proizvodnje i distribucije energije i energenata dužna da se spreme za krizu

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je snabdevanje energijom i energentima u Srbiji zasad stabilno, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i krizi na evropskim i svetskim tržištima.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara posle uručenja ugovora za sufinansiranje ugradnje solarnih panela, da li se očekuju veći prekidi u snabdevanju strujom zbog nevremena, kao što je situacija u okolnim zemljama, rekla da je Srbija spremna za sve izazove.

"Imali smo iskustva pre nekoliko godina sa poplavama, pre nekoliko dana i krizu sa snabdevanjem gasom iz Bugarske zbog kvara na gasovodu u toj zemlji, to su situacije na koje ne možemo da utičemo i koje je teško predvideti, ali postoje jasna pravila i plan za reagovanje u svim kriznim i vanrednim situacijama", rekla je Mihajlović, saopštio je njen Kabinet.

Ona je rekla da su sva javna preduzeća u oblasti proizvodnje i distribucije energije i energenata dužna da se spreme za krizu koja bi se mogla pojaviti usled vremenskih nepogoda.

"Sve će se učiniti da bude stabilno snabdevanje toplotnom energijom, električnom energijom i gasom. Vlada ima Radnu grupu za sigurno snabdevanje energijom i energentima, svakodnevno pratimo situaciju i u skladu sa njom postupamo", rekla je Mihajlović.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.