PRELAZAK NA NOVI MODEL FISKALIZACIJE! Svi koji su podneli prijavu dobiće JASNU PORUKU
Poreska uprava, Foto: Nebojša Mandić

novo

PRELAZAK NA NOVI MODEL FISKALIZACIJE! Svi koji su podneli prijavu dobiće JASNU PORUKU

Prilikom preuzimanja bezbednosnog elementa ili bezbednosnih elemenata, autorizovanoj osobi poreskog obveznika lično se uručuje i potvrda ili potvrde o preuzimanju

Objavljeno:

Poreska uprava (PU) Srbije podsetila je danas obveznike fiskalizacije da je počeo tranzicioni period prelaska na novi model fiskalizacije koji će trajati do 30. aprila naredne godine.

Kako je navedeno, poreski obveznici koji su podneli prijavu sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije (PGJO) i dobili jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije, u poresko sanduče dobiće pozivnu poruku za uvođenje u proces eFiskalizacije.

Precizirano je da je, počev od 1. novembra, autorizovanim osobama obveznika fiskalizacije omogućeno da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju na portalu Poreske uprave - ePorezi, podnesu prijavu za izradu bezbednosnog elementa, odnosno bezbednosnih elemenata.

Iz PU Srbije su ukazali da je važno da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za eFiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti.

Registar odobrenih elemenata elektronskog fiskalnog uređaja možete naći na portalu Poreske uprave, a detalji oko načina podnošenja prijave za izdavanje bezbednosnog elementa u Sistemu za upravljanje fakturama.

Prilikom podnošenja prijave za izradu bezbednosnog elementa autorizovana osoba može da naznači ime, prezime i broj lične karte ili pasoša osobe koju ovlašćuje za preuzimanje bezbednosnog elementa. Nakon izrade bezbednosnog elementa, autorizovana osoba u poresko sanduče dobija obaveštenje da nakon isteka roka od dva radna dana može preuzeti isti.

Bezbednosni element se preuzima na šalteru "Vaš poreznik" u nadležnoj filijali Poreske uprave, osim za obveznike CVPO koji bezbednosni element preuzimaju u Centru za velike poreske obveznike.

Prilikom preuzimanja bezbednosnog elementa ili bezbednosnih elemenata, autorizovanoj osobi poreskog obveznika lično se uručuje i potvrda ili potvrde o preuzimanju.

Ukoliko je bezbednosni element u vidu fajla, on se automatski šalje u poresko sanduče gde će obveznik imati instrukcije za njegovo preuzimanje, saopštila je PU Srbije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.