SRBIJA JE ATRAKTIVNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE! Veliki broj kompanija i investitora na konferenciji danas
Srbija, Foto: Profimedia

odlično

SRBIJA JE ATRAKTIVNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE! Veliki broj kompanija i investitora na konferenciji danas

Cilj Srbije je da privlačenjem novih investitora nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima,

Objavljeno:

Veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao je danas investicionoj konferenciji "Invest in Serbia: Real Estate" održanoj na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, saopštila je Vlada Srbije.

Na toj konferenciji u okviru tematske nedelje "Urbani i ruralni razvoj" rečeno je, kako je navedeno, da je Srbija atraktivna destinacija za investiranje, a da sektor nekretnina (real estate) nudi brojne mogućnosti za dalja ulaganja i razvoj, što je šansa za ulagače, ne samo iz UAE regiona, već iz celog sveta.

Cilj Srbije je da privlačenjem novih investitora nastavi investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose brži rast BDP-a i dalji razvoj domaće ekonomije.

Кonferenciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije za Expo Tatjana Matić koja je istakla da veruje da će ; taj skup rezultirati novim ulaganjima u Srbiju u ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

"Dobri odnosi na najvišem nivou i partnerska saradnja koju negujemo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima veoma je značajna kako za naše privrednike, tako i za investitore kojima se pruža prilika da se dodatno uvere da je Srbija prava investiciona destinacija gde su njihova ulaganja i poslovi sigurni i dobrodošli. Cilj nam je da povećamo privrednu saradnju i protok investicija izmedju Srbije i UAE, ali i izmedju Srbije i čitavog MEASA regiona, koristeći Dubai i UAE kao centar saradnje i nastavka naših dobrih odnosa", kazala je Matić.

Ona je dodala da je uverena da će dolazak vodećih investitora u razvoju komercijalnih projekata, industrijskih i ritejl parkova, biti dragoceni za razvoj zemlje i da će prva investiciona konferencija rezultirati novim ulaganjima u Srbiju i ugovaranjem mnogih poslova i saradnji.

Na konferenciji su pored investicionih potencijala gradova i banja u Srbiji prezentovana i dosadašnja uspešna ulaganja medjunarodnih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji i trendovi kretanja na tom tržištu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.