106 PORODICA DOBILO NOVE STANOVE U KRALJEVU! Ministar podelio ključeve, ali to nije sve
Tomislav Momirović, Foto: Kurir.rs/Z. Šaponjić

odlično

106 PORODICA DOBILO NOVE STANOVE U KRALJEVU! Ministar podelio ključeve, ali to nije sve

Gradi se takođe, kako je naveo, i nova poletno-sletna staza na Aerodromu Morava u Lađevcima, kao i stanovi za pripadnike službi bezbednosti

Objavljeno:

Ministar građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović uručio je danas, sa gradonačelnikom Кraljeva Predragom Terzićem, ključeve stanova za 106 porodica u okviru Projekta stambene obnove od posledica zemljotresa u Кraljevu.

Završeni stanovi su deo prve faze obnove, a vrednost ove faze radova je 2.171.700 evra, saopštilo je ministarstvo.

Celokupni projekat, koji se realizuje sukcesivno u tri faze, a čiji je cilj pružanje trajnih stambenih rešenja za porodice čiji su stanovi oštećeni tokom zemljotresa 2010. godine, finansiran je iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope (CEB i budžetskih sredstava Grada Кraljeva.

Konačno, posle jedne decenije od zemljotresa koji je pogodio ovaj grad, ali i više decenija koliko žive u zaista neuslovnim uslovima, 106 porodica će dobiti pristojne stanove, na dobroj lokaciji u velikom gradu, rekao je Momirović.

On je dodao da će za još 266 porodica biti izgrađene tri zgrade u narednom periodu.

"Moramo da maksimalno ubrzamo ne samo gradjevinsku proceduru i izgradimo te zgrade, nego i sve administrativne procedure kako bi ti ljudi dobili svoj dom i mogli da planiraju svoju budućnost koju su zaslužili pre više od deset godina", kazao je Momirović.

Ministar je istakao da je stanogradnja samo jedan projekat koje Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje u Кraljevu, podsetivši da je pre manje od godinu dana počela izgradnja Moravskog koridora, gde se za par meseci završava prvih šesnaest kilometara kojim će se spojiti Кoridor X i Кruševac.

Gradi se takođe, kako je naveo, i nova poletno-sletna staza na Aerodromu Morava u Lađevcima, kao i stanovi za pripadnike službi bezbednosti.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.