MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA KUĆA I 50 HEKTARA OBRADIVOG ZEMLJIŠTA! Prvi korisnici o prilici koja im je pružena
Kuća u selu, Foto: Beta / Dragan Gojić

odlične vesti

MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA KUĆA I 50 HEKTARA OBRADIVOG ZEMLJIŠTA! Prvi korisnici o prilici koja im je pružena

Кrkobabić je danas govorio i o inicijativi da se slobodno državno zemljište, koje je, prema podacima Odbora SANU za selo, na oko 200.000 hektara

Objavljeno:

Кrov nad glavom i do 50 hektara slobodnog državnog zemljišta na korišćenje mladim poljoprivrednicima su garancija da Banat neće ostati prazan, izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić u poseti zrenjaninskom selu Perlez.

On je obišao domaćinstvo mladog poljoprivrednika Milana Miškovića koji je dobio subvencije da kupi kuću sa okućnicom u Perlezu.

"Ovo je nešto o čemu sam mogao samo da sanjam. Sopstveno domaćinstvo omogućiće mi da sa svojom verenicom zasnujem porodicu, a nastaviću da obrađujem zemlju kao i do sada sa ocem. Volim selo i sigurno ću ovde ostati", rekao je Mišković koji je bespovratno dobio 1,2 miliona dinara za kupovinu kuće od 85 kvadrata i okućnice od osam ari sa pomoćnim objektima.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da je "na krilima" ideje Ministarstva za brigu o selu Grad Zrenjanin pružio svaku pomoć i podsticaj mladim poljoprivrednicima da ostanu u seoskim sredinama.

"Putevi koji polako dolaze u ove krajeve, uz infrastrukturu koju se trudimo da omogućimo - gasovod, škole, vrtići, sportski sadržaji i ostala komunalna infrastruktura za koju se trudimo da bude sve bolja, uz ovakve programe privućiće mlade ljude koji jedini mogu da ožive naša sela", rekao je Salapura.

Кrkobabić je naglasio da interesovanje za program subvencionisanja kupovine seoskih kuća sa okućnicama prevazilazi sva očekivanja i da je sada već izvesno da će se sa dodelom praznih kuća nastaviti i u narednom periodu.

Ministarstvo za brigu o selu, pored ovog, sprovodi niz programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, od rešavanja pitanja egzistencije stanovnika sela udruživanjem u zadruge, dodele sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva do obogaćenja kulturnog života seljana i negovanja tradicije organizovanjem manifestacija.

Кrkobabić je danas govorio i o inicijativi da se slobodno državno zemljište, koje je, prema podacima Odbora SANU za selo, na oko 200.000 hektara, ustupi pod određenim uslovima na korišćenje onima koji su zainteresovani da ga obrađuju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.