CENA GASA NE PRESTAJE DA RASTE! Oboren novi rekord
Gas, Foto: Printscreen

neverovatno

CENA GASA NE PRESTAJE DA RASTE! Oboren novi rekord

Za manje od sat vremena, kotacije novembarskih fjučersa na holandskom TTF-u su pale za skoro 70 dolara na 1.124 dolara za 1.000 kubnih metara gasa

Objavljeno:

Cena gasa u Evropi je na današnjem otvaranju trgovanja ponovo oborila rekord dostižići 1.250 dolara za 1.000 kubnih metara, prema podacima sa evropske interkontinentalne berze (ICE).

Cena novembarskih fjučersa na holandskom TTF gasnom čvorištu iznosila je 1.247,4 dolara za 1.000 kubnih metara, ili 102,45 evra za kWh po trenutnom kursu evra prema dolaru, izveštava agencija Tas s.

Nakon što je juče oborila rekord od 1.200 dolara za 1.000 kubnih metara, cena gasa u Evropi je oštro pala posle vesti da je Energetska agencija Danske odobrila početak testiranja prvog kraka gasovoda Severni tok 2.

Za manje od sat vremena, kotacije novembarskih fjučersa na holandskom TTF-u su pale za skoro 70 dolara na 1.124 dolara za 1.000 kubnih metara gasa.

Predsednik Upravnog odbora Gasproma, Aleksej Miler, izjavio je ranije da su kašnjenja s punjenjem evropskih podzemnih skladišta i rastuća potražnja za gasom doveli do rekordnih cena, koje bi u bliskoj budućnosti mogle da budu premašene.

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.