40 PORESKIH RAJEVA POSTOJI U SVETU: 1 je SRBIMA ubedljivo NAJZANIMLJIVIJI!
Ostrvo, Foto: Printscreen/Youtube

niste znali to

40 PORESKIH RAJEVA POSTOJI U SVETU: 1 je SRBIMA ubedljivo NAJZANIMLJIVIJI!

Prema podacima Narodne banke Srbije o platnom prometu sa inostranstvom, rezidenti su u 2020. izvršili plaćanja prema zemljama koje je Evrostat klasifikovao kao ofšor zone u protivvrednosti od 1.061,8 miliona evra

Objavljeno: 21:01h

Kada su poreske oaze u pitanju, građani i firme iz Srbije najviše su imali transakcija sa Hongkongom.

Prema podacima Narodne banke Srbije o platnom prometu sa inostranstvom, rezidenti su u 2020. izvršili plaćanja prema zemljama koje je Evrostat klasifikovao kao ofšor zone u protivvrednosti od 1.061,8 miliona evra, što je za 22,6 odsto manje nego u 2019, dok je naplata iz ovih zemalja iznosila 818,5 miliona evra, što je za 19,7 odsto više nego u 2019. godini.

Saglasno metodologiji Evrostata, zemlje koje su klasifikovane kao ofšor zone jesu: Andora, Antigva i Barbuda, Angvila, Aruba, Barbados, Bahrein, Bermudi, Bahami, Belize, Kukova Ostrva, Kurasao, Dominika, Grenada, Gernzi, Gibraltar, Hongkong, Ostrvo Man, Džersi, Sent Kits – Nevis, Kajmanska Ostrva, Liban, Sent Lusija, Lihtenštajn, Liberija, Maršalska Ostrva, Monserat, Mauricijus, Nauru, Niue, Panama, Filipini, Sejšeli, Singapur, Sent Martin, Turks i Kaikos Ostrva, Sent Vinsent i Grenadini, Devičanska Ostrva (Britanska), Devičanska Ostrva (SAD), Vanuatu i Samoa, navodi se u odgovoru NBS na pitanja lista "Politika".

Bonus video:

01:43

KOJI KREDIT IZABRATI ZA KUPOVINU STANA? Varijabilna, fiksna ili mešovita kamatna stopac

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.