NEOPHODNA JE SARADNJA SVIH DRŽAVA: Ministarka o zelenoj agendi posle konferencije u Varšavi
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

obraćanje

NEOPHODNA JE SARADNJA SVIH DRŽAVA: Ministarka o zelenoj agendi posle konferencije u Varšavi

Istakla je da je Srbija zemlja koja ima najbolju investicioni ambijent, prepoznata kao zemlja koja može da ima najviše investicija i u budućnosti

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je, posle završetka konferencije Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju (P-TECC) u Varšavi, da je zelena agenda globalna tema i da je neophodna saradnja sa svim državama.

Mihajlović je istakla da je najveći potencijal za nove investicije u resoru energetike, saopštio je danas njen kabinet. "Nijedna zemlja ne može sama, posebno kada je u pitanju obezbedjivanje energetske sigurnosti i borba sa klimatskim promenama. Najveći rezultat konferencije je da ćemo zajedno raditi na tome da imamo dovoljno zelene energije, iako naravno svaka zemlja definiše dinamiku procesa", navela je ona.

Istakla je da je Srbija zemlja koja ima najbolju investicioni ambijent, prepoznata kao zemlja koja može da ima najviše investicija i u budućnosti, jer je energetika grana koja će imati najviše ulaganja.

"Veliku podršku smo dobili i zvaničnika Stejt departmenta, kao i od komesarke EU za energetiku, i za zelenu agendu i za nove investicije. Imali smo bilateralne susrete sa ministrima iz Crne Gore, Rumunije i Bugarske, jer moramo da vodimo računa i o regionalnoj stabilnosti, jer nije dovoljno da se samo Srbija razvija i da samo mi ulažemo u energetiku. Ona mora da se razvija u čitavom regionu i celoj Evropi, ako zaista hoćemo rezultate", rekla je Mihajlović.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.