POČINJE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Šest grupa građana će dobiti po 50 evra
Novac, Foto: Profimedia

lepe vesti

POČINJE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Šest grupa građana će dobiti po 50 evra

Narednih meseci biće isplaćen ostatak državne pomoći za sve grupe građana, a jednima će prvi novac već sutra leći na račune

Objavljeno:

Šest grupa građana sutra će dobiti po 5.900 dinara. U pitanju je 50 evra u dinarskoj protivrednosti, a na spisku će biti svi penzioneri, te korisnici prava na privremenu naknadu: invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti kao i deca invalidi i korisnici privremene naknade kod PIO fonda.

Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su se našli u pomenutim grupama, a trajaće do 13. oktobra ove godine. Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon 50 evra, drugu uplatu od 30 evra penzioneri će dobiti u novembru, kada će novac dobiti i svi punoletni građani, dok će treća uplata za najstarije građane biti u decembru i iznosiće 20 evra.

I NAREDNE GODINE POVIŠICE

Uplati za penzionere tu nije kraj. Oni će početkom naredne godine, krajem februara ili početkom marta, dobiti još po 20.000 dinara. Penzionerima će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

30 PLUS 20 EVRA ZA GRAĐANE

Ostali građani Srbije dobiće novac u novembru. Prvo će biti isplaćeno 30 evra, što je drugi deo pomoći koji je najavljen početkom godine. Za ovaj iznos nije potrebno da se ponovo prijavljuje, jer je prijava bila u maju.

Još 20 evra punoletni građani će dobiti u decembru. Ni za ovu državnu pomoć neće biti potrebna prijava, nju će jedino morati da izvrše građani koji su u međuvremenu postali punoletni.

00:30

KARDILOG IZNEO ZAPANJUJUĆE PODATKE: Sve više TRIDESETOGODIŠNJAKA dobija INFARK, prosto zapanjujuće, ali je među nama!

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.