KRIZA IH JE UNIŠTILA, ALI SADA IM SE NOVAC VRAĆA: 1 BRANŠA STRUČNJAKA jedva preživela 2020. ali bolji dani su TU!
Novac, Foto: Profimedia

haos zbog korone

KRIZA IH JE UNIŠTILA, ALI SADA IM SE NOVAC VRAĆA: 1 BRANŠA STRUČNJAKA jedva preživela 2020. ali bolji dani su TU!

Posledice pandemijske krize nisu osećale samo kompanije, već i njihovi zaposleni

Objavljeno:

Kompanije pored vraćanja plata stručnjacima na visinu one iz 2019, zapošljavaju i nove kadrove.

U avio-industriji je tokom krizne 2020. godine došlo do mnogo preokreta. Posledice pandemijske krize nisu osećale samo kompanije, već i njihovi zaposleni.

Naime, usled karantinskih mera, letovi su drastično smanjeni ili ih nije ni bilo. Na sve su dodatno uticale blokade koje su zemlje uvodile, kako bi sprečile masovni odliv/priliv ljudi.

Posle velikog udara krize, sada se ponovo traže stjuardese u većem broju, kompanije obnavljaju svoje flote, lansiraju nove destinacijske linije, a pilotima se vraćaju i stare zarade - one iz 2019. i od pre.

Dobar deo pilota je u 2020. morao da potraži nov posao, budući da posla u avio-industriji nije bilo. Međutim, sada opet uživaju stari status. Polako se ukida privremeno smanjenje plata, što je ne samo odlična vest za ove stručnjake, već i znak oporavka industrije, ali i znak oporavka planete od posledica korona virusa.

Kompanije ponovo daju oglase za posao pilote, ali i za kabinsko osoblje, a te brojke podrazumevaju na stotine novih radnika do kraja godine. Uprkos krizi, neki avio-giganti su iskoristili tu situaciju da prošire svoje baze i unaprede poslovanje. Istovremeno, uveliko se raspravlja o obaveznoj vakcinaciji u avio-kompanijama.

Bonus video:

01:43

KOJI KREDIT IZABRATI ZA KUPOVINU STANA? Varijabilna, fiksna ili mešovita kamatna stopac

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.