CENE NEKRETNINA U SRBIJI SAMO DIVLJAJU: Za 1 stan na VOŽDOVCU kuća na moru u ŠPANIJI!
Španija, Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

ŠTA VIŠE ŽELITE?

CENE NEKRETNINA U SRBIJI SAMO DIVLJAJU: Za 1 stan na VOŽDOVCU kuća na moru u ŠPANIJI!

Stan na Voždovcu ili kuća u Španiji, i to na moru, ni na prvi pogled ne izgleda kao „fer“ izbor. Svako bi radije odabrao nekretninu uz plažu, „samo da kuće na tom Zapadu nisu toliko skupe“

Objavljeno:

Cene stanova i kuća u Srbiji „divljaju“ iz godine u godinu tako da građani sad već mogu da razmišljaju i o nekretnini na nekoj „egzotičnoj“ destinaciji. A cene na moru u Španiji su, kako vidimo, manje nego u Beogradu.

Stan na Voždovcu ili kuća u Španiji, i to na moru, ni na prvi pogled ne izgleda kao „fer“ izbor. Svako bi radije odabrao nekretninu uz plažu, „samo da kuće na tom Zapadu nisu toliko skupe“.

A ispostavilo se da su se u Srbiji, a Beogradu posebno, poslednjih godina toliko nazidale cene da se sada komotno za isti ili čak manji iznos može kupiti nešto u Španiji.

U Španiji cene k’o u unutrašnjosti

Već ovlaž pogled na špansku ponudu kuća i stanova, pri guglanju uz najprostiju odrednicu „nekretnine na moru“, daje neke zapanjujuće rezultate. Pogotovo za nekog ko je gledao cene stanova po, recimo beogradskom Voždovcu.

U toj prestoničkoj opštini, koja čak nije ni najskuplja lokacija u gradu, prosečna cena stana je 1.652 evra za kvadratni metar, podaci su specijalizovanog vebsajta 4zida.rs. Naravno prosek je prosek, a konkretni stan je nešto drugo. Tako, ako se gleda neki manji stan od 60 kvadrata, oglašene cene se u tom delu grada kreću od 85.000 do 130.000 evra.

A ako se onda prebacimo, recimo, 2.550 kilometara zapadno u gradić Torevijeha u oblasti Alikante u Španiji tamo se za iste pare dobije nešto slično ali malo više mediteranski, i jeftinije.

Ukoliko želite da se finansijski „otvorite“ možete za kupiti apartman od 99 kvadrata na 500 metara od mora za 110.000 evra. Kvadrat biste pritom platili 1.110 evra, prilično jeftinije od onog voždovačkog, a u njemu tri sobe, dva kupatila, mermerni pod, terasa.. sve sa novim nameštajem i opremljenom kuhinjom.

Ukoliko više volite kuće, za te pare nećete baš naći pristojnu zasebnu kuću sa okućnicom ali tu je veoma simpatična „kuća u bloku“ u istom gradiću.

I ona je blizu obale, košta i dalje manje od nekog novijeg stana na Voždovcu. I to mnogo manje, jer za 124.000 evra dobija se 100 kvadratnih metara. Što je 1.240 evra po kvadratu.

U cenu ovog „impresivnog dupleksa“, kako stoji u oglasu, na svega trista metara od mora ulazi i garaža i zajednički bazen za večernje opuštanje. Čisto da se uz neki „mohito“ sa setom sećate svakodnevnog prolaska kroz saobraćajni pakao Autokomande.

Bonus video:

01:21

SMIRIVANJE CENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA TEK 2023. GODINE!

(Espreso / 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.